BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Senatosu F-35'lerin teslimatının geciktirilmesi kararını onayladı----

ABD Senatosu F-35'lerin teslimatının geciktirilmesi kararını onayladı

ABD Senatosu F-35'lerin teslimatının geciktirilmesi kararını onayladı
02 Ağustos 2018 - 01:13 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı'nın iki Türk bakan ile ilgili yaptırım kararının ardından ABD Senatosu'ndan da bir skandal yaptırım kararı daha açıklandı. Senato, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geciktirilmesi kararını onayladı

ABD Hazine Bakanlığı'nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakkındaki yaptırım kararının ardından Washington'dan bir skandal karar daha çıktı. ABD Senatosu, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geciktirilmesi kararını onayladı. 

ABD, F-35'LER İÇİN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAMAYA HAZIRLANIYOR

ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye karşı, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

TRUMP, İMZAYI ATARSA YAPTIRIM RESMİLEŞECEK

Senato'nun da kabul etmesinin ardından, Türkiye'ye F-35 yaptırımlarını da öngören kararın yürürlüğe girmesi için tek onay mercisi ABD Başkanı Donald Trump kaldı. Trump'ın imzalaması halinde, Türkiye'ye F-35 yaptırımı da resmileşecek.

TRUMP'IN KARARI VETO ETMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR

Yaptırım kararı, ABD 'nin 765 milyar dolarlık savunma politikası bütçesine dahil edilmesi nedeniyle, Trump'ın bunu veto etmesi zor görünüyor. Ancak ABD yasa yapma sisteminde, bu tip kararlar kongre onayından sonra, başkan imzası aşamasındayken de de değişebiliyor.

Ancak ABD yönetiminin de tutuklu Amerikalı Rahip Andrew Brunson nedeniyle, iki Türk bakan, Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül'e yaptırım kararıyla birlikte, Trump'ın önüne gelen F-35 kararında yumuşamaya gitmesinin pek olası görünmediği ifade ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTIN ÇIMBIZCI02 Ağustos 2018 09:45

    bence Türkiye hiç kimseye güvenmemeli ver yememeli içmemeli ve Tüm silahlarını kendisi üretmeli o zaman yaptırım olsa ne yazar ellerinde kozları kalmaz artık.

  • Misafir02 Ağustos 2018 01:49

    Dünyanın başına bela olan abd Trump İle diğer ülkelere karşı daha saldırgan bir tavır alıyor, işte AB, Çin vs..Bu durumları kontrolünü kaybetmiş, akıldan uzak, belasını arayan, Sona yaklaşanların, uçuruma gidenlerin davranışlarını sergiliyor. Dış politikaları dışarda kendilerine daha fazla nefret duyan düşman ülke sayısını arttırdığı gibi kendi içinde de sorunları var. Kontrolünü kaybeden , yıllardır dünyanın başına bela olan bu ülke herhalde pek yakında yine içindeki mazlum kızılderililer, zenciler ve Meksikalılar tarafından dağıtılacaktır.

  • Halim02 Ağustos 2018 08:44

    Birader yazıyı baştan sona okudum. Trump ve ABD kelimelerini çıkarıp başka isim koyarak okuyunca da anlamlı oluyor. Şimdi sen bizim yöneticimizi mi eleştirdin gizli gizli. Hapis cezası var ha :)