BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: Safir petrol tankeri Kızıldeniz için bir tehdit----

ABD: Safir petrol tankeri Kızıldeniz için bir tehdit

ABD: Safir petrol tankeri Kızıldeniz için bir tehdit
06 Mayıs 2022 - 14:02 www.finansgundem.com

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Hudeyde açıklarında yıllardır bakım görmemiş halde duran ve 1 milyon varilden fazla petrol sızdırma riski olan Safir petrol tankerine ilişkin konuştu.


ABD, Yemen'in batı kıyısı açıklarında 2015'ten beri demirli bulunan Safir petrol tankerinin Kızıldeniz için tehdit oluşturduğunu açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri resmi Twitter hesabından yayımlanan açıklamasında Tim Lenderking "Safir petrol tankeri, Kızıldeniz için hatta bunun da ötesinde ciddi bir ekonomik ve çevresel tehdit oluşturuyor" dedi.

Uluslararası toplumun ve aktörlerin yıkıcı bir sızıntıyı önlemek için fırsatı bulunduğunu ve bundan yararlanılması gerektiğini belirten Tim Lenderking, Birleşmiş Milletlerin (BM) bu tehditle mücadele konusundaki çabalarını en güçlü şekilde desteklediğini ifade etti.

Safir petrol tankerinde "sızıntı" tehlikesi

Hudeyde açıklarında 2015'ten beri bakım görmemiş halde duran Safir petrol tankerinden 1,1 milyon varil petrolün Kızıldeniz'e dökülme riski bulunuyor. BM, olası sızıntının 1989'daki Exxon Valdez felaketinde denize sızan petrolden 4 kat daha fazla olabileceği konusunda uzun süredir uyarılarda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Grubunun (UNSDG) internet sitesinde 25 Nisan'da yayımlanan raporda, Yemen'in batı kıyısında, Kızıldeniz'deki Ras İsa Limanı yakınında yıllardır demirli bulunan Safir petrol tankerine ilişkin krizin çözülmesi için 144 milyon dolara ihtiyaç olduğu bildirilmişti.

Raporda, Hollanda'nın 11 Mayıs'ta ev sahipliği yapacağı yardım etkinliğiyle söz konusu krizin çözümü için bağış toplanacağı kaydedilmişti.

ABD borsalarında saklanacak yer kalmadı

ABD istihbaratı: İran, PKK'yla iş birliği yapıyor

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı

'Moskova kruvazörü ABD istihbaratı sayesinde batırıldı' iddiası

ABD, Rus oligarkın yatına el koydu

ABD Kovid aşısına yasak getirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)