BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Putin'in sözlerine inanmadı----

ABD Putin'in sözlerine inanmadı

ABD Putin'in sözlerine inanmadı
08 Mayıs 2014 - 03:23 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Ukrayna'dan Rus askerlerinin çekildiğine dair bir işaret olmadığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'dan askerlerini çektikleri şeklindeki açıklama NATO ve ABD'yi tatmin etmedi. NATO'dan yapılan açıklamada çekilmeyle ilgili bir gelişme görülmediği belirtilirken ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de, çekilme işareti görmediklerini söyledi.

NATO: ÇEKİLME YOK

NATO yetkilileri, şu aşamada, bölgedeki birliklerin pozisyonlarında belirgin bir değişiklik kaydedilmediğini belirtti.

Rusya’dan daha önce de çeşitli seviyelerde benzer nitelikli açıklamalar gelmiş, NATO da her defasında aynı açıklamayı yapmıştı.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye günlük basın toplantısında, Putin’in "Ukrayna sınırındaki askeri birliklerini tamamen geri çektiğine” yönelik sözleri ve Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlılarına “diyaloğun başlatılması için gereken şartların oluşturulması adına 11 Mayıs'ta planlanan referandumun daha ileri alınması" çağrısında bulunması soruldu.

Psaki, 11 Mayıs’ta yapılması teklif edilen bu referandumun yasadışı olduğunu belirterek, “Putin’den, sadece referandumun ertelenmesi çağrısı yapmasından daha fazlasını görmeye ihtiyacımız var” dedi.

Psaki, Rus birliklerinin sınırdan çekildiğine yönelik de bir işareti henüz görmediklerini bildirerek, Rusya’nın benzer bir iddiayı Mart ayında da yaptığını ama sözünü yerine getirmediğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney ise "Rus askerlerinin (Ukrayna sınırından) anlamlı ve şeffaf bir şekilde sınırdan çekilmesini kesinlikle memnuniyetle karşılarız, bu bizim uzun zamandır istediğimiz birşey. Ancak şu ana kadar bu geri çekilmenin olduğuna yönelik bir kanıt yok. Ukrayna’daki tansiyonu azaltmaya katkı noktasında onların sözlerine değil, somut, elle tutulur ve şeffaf adımlara bakıyoruz” dedi. 

AB'DEN YENİ YAPTIRIMLAR 

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’daki gelişmeler bağlamında Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları devreye sokmaya hazırlanırken, ekonomik yaptırımları da içeren “üçüncü aşamaya” geçilmesi konusunda üye ülkeler arasındaki kutuplaşmanın sürdüğü belirtiliyor.

Diplomatik kaynaklar, AB dışişleri bakanlarının pazartesi günü yapacakları toplantı öncesinde yaptırımlar konusunda yeni bir uzlaşıya varıldığını, bu çerçevede AB ülkelerine seyahat yasağı uygulanan ve malvarlıkları dondurulan 48 kişilik listeye yeni eklemeler yapılmasının gündemde olduğunu kaydediyor.

AB’nin Rus şirketlerine yönelik yaptırımları da değerlendirmeye aldığı ancak üye ülkeler arasında bu adım konusunda da farklı görüşte olanlar bulunması nedeniyle "orta yol formülü" üzerinde anlaşıldığı ifade ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)