BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD perakende satışları hızlı düştü----

ABD perakende satışları hızlı düştü

ABD perakende satışları hızlı düştü
12 Nisan 2013 - 15:56 www.finansgundem.com

ABD'de perakende satışlar Mart ayında son dokuz ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi

ABD'de perakende satışlar Mart ayında, istihdamın yavaşlaması ile birlikte, beklenmedik bir düşüş gösterdi. Bu durum, ABD'de hanehalkının ilk çeyreği gevşek tonda tamamladığını işaret ediyor.
Perakende satışlar, Şubat ayında yüzde 1 yükseldikten sonra, Mart ayında yüzde 0.4 düştü ve Haziran ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Bu veri, tüketici harcamalarının yılın ilk çeyreğinde son iki yılın en hızlı artışını göstereceği tahmininde bulunan ekonomistleri, büyüme tahminlerini düşürmeye yöneltebilir. Yavaşlmanın geçici olduğunun kanıtlanması için, federal bütçe kısıntılarının dünyanın en büyük ekonomisine kısıtlama getirdiği bir ortamda, işe almalarda yukarı yönde kıpırdama ve ücretlerde daha büyük oranda artışlar gerektirecek.
San Francisco'da Bank of the West başekonomisti Scott Anderson, veri açıklanamdan önce yaptığı değerlendirmede, "Tüketiciler halen bir şekilde sarsıntılı bir zeminde," dedi ve "Yılın başlarındaki aktivitenin sürdürülebilir olması için daha fazla işarete ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)