BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD okullarında korona virüs çıkmazı ebeveynleri işsiz bırakıyor----

ABD okullarında korona virüs çıkmazı ebeveynleri işsiz bırakıyor

ABD okullarında korona virüs çıkmazı ebeveynleri işsiz bırakıyor
08 Eylül 2020 - 16:48 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde bir yandan evde çalışıp bir yandan çocuklarına bakmak zorunda kalan aileler okullar açılmazsa işlerini kaybedebilirler. Okullarda ise korona virüs kâbusu sürüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizinin ortasında ABD’de okullarının yeniden açılması konusunda anlaşmazlıklar sürerken, Perşembe günü yayınlanan yeni bir anket yeniden açılan veya açılma planları yapan okul ve kreşlerin çalışan ebeveynler üzerinde dramatik bir etki yarattığını ortaya kondu. Forbes’in haberine göre ankete katılanların %73’ü okulların açılma durumuna göre profesyonel hayatlarında keskin değişikliklere gideceğini belirtti. Katılımcıların %44’ü mesai programlarını değiştirme, %22’si farklı bir iş arama ve %15’i işten tamamen ayrılma seçeneklerini işaretledi.

New York Times ABD’deki 19 eyaletteki 25 en büyük okulun gelecek akademik yıla uzaktan eğitimle başlayacağını belirtiyor. Kovid-19 Çalışan Aileler Anketi 15 yaşından küçük çocuğu bulunan 2.000 yetişkine yöneltilen sorularda bu beklenmedik zamanlarda iş ve hayat dengelerini nasıl oluşturduklarını sordu.

Ankete katılanların %66’sı çocuk bakımı ile iş sorumlulukları arasında gidip geldiklerini ve bunun verimliliklerine zarar verdiğini belirtti. Katılımcıların %45’i bu zararın kariyerlerinde yükselmelerine engel olduğunu belirtiyor.

Evden çalışma uygulamalarıyla beraber çocuk bakımı sadece ebeveynlerin performanslarını düşürmesine de neden olmuyor. Ankete katılanların %64’ü işyerinde başarısız olduklarını, %33’ü geç saatlere kadar çalışmak zorunda olduklarının ve %32’si basit sebeplerden dolayı çalışmayı erken bıraktıklarını belirtiyor.

Katılımcıların yarısından fazlası (%52) çocukları nedeniyle sorun yaşadıklarını yöneticilerinden gizlediklerini zira yöneticilerin sorunlarını anlamayacaklarını düşündüklerini belirtiyor.

Anket sonuçlarına göre kadınların evdeki sorumlulukları artmış gözüküyor. Çalışan kadınların %57’si pandemi sürecinde çocuk bakımını büyük oranda kendilerinin yüklendiğini söylerken katılımcıların sadece %8’i ebeveyn sorumluluklarını paylaştıklarını belirtiyor.

ABD'de okullar korona virüs yuvası

ABD’de okulların nasıl güvenle açılacağı konusu tartışılmaya devam ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump devlet okullarının sonbahar aylarında açılması gerektiği konusunda ısrar ediyor. Buna karşın yeniden açılan okullarda şimdiden rahatsız edici sorunlar bildirilmeye başlandı. Hafta sonu sürecinde Georgia eyaletinin en büyük okulda 250’den fazla çalışanda korona virüs tespit edildi.

Geçen hafta Indiana eyaletinde bir ortaokulda derslerin başlamasından birkaç saat sonra birden fazla sınıfta derse giren bir öğrencinin korona virüs testi pozitif çıktı. Hafta başında aynı eyalette ikinci sınıfa giden bir öğrencinin okulun ikinci gününde korona virüse yakalandığı duyurulmuştu. Çarşamba günü Mississippi Eyaleti Sağlık Bakanlığı bir okul çevresinde 100’den fazla öğrencinin korona virüs karantinasına alındığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta ABD’nin en büyük ikinci öğretmenler sendikası olan Amerika Öğretmenler Federasyonu yeniden açılma sürecinde öğretmenlerin güvenliğinin sağlanamaması halinde son çare olarak greve gidebileceklerini açıkladı.

ABD’de okullar açıldı: 25 bin öğrenci ve öğretmen Kovid-19 oldu

 

Trump: Aşı Ekim ayında hazır olabilir

 

ABD'liler korona virüsten kaçacak yer arıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)