BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini 'şiddetle' kınadı----

ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini 'şiddetle' kınadı

ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini 'şiddetle' kınadı
18 Şubat 2023 - 19:57 www.finansgundem.com

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini "şiddetle" kınandı. Söz konusu füzenin 66 dakika havada kaldığı kaydedildi

ABD, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini "şiddetle" kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu fırlatma, birden fazla BM Güvenlik Konseyi kararının açık bir ihlalidir. ABD INDOPACOM (ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri), ABD personeli, toprakları veya müttefiklerimiz için acil bir tehdit oluşturmadığını değerlendirmiş olsa da bu fırlatma gereksiz yere gerilimi artırıyor ve bölgedeki güvenlik durumunu istikrarsızlaştırma riski taşıyor." değerlendirmesini yaptı.

Füze denemesinin, Kuzey Kore'nin "yasa dışı kitle imha silahlarına ve balistik füze programlarına" halkının refahından daha fazla öncelik vermeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Watson, "Tüm ülkeleri bu ihlalleri kınamaya çağırıyor ve Kuzey Kore'yi istikrarsızlaştırıcı eylemlerine son vererek ciddi diyaloğa davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Balistik füze havada 66 dakika kaldı

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla yakın bir koordinasyon içinde olduğunu, Amerikan topraklarının yanında, Güney Kore ve Japon müttefiklerinin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemlerin alınacağını kaydetti.

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi üzerinde, bugün erken saatlerde balistik füze denemesi yaptığını bildirmişti.

Havada 66 dakika kalan balistik füzenin, 900 kilometre seyrettiği ve 5 bin 700 kilometre irtifaya ulaşabildiği kaydedilmişti.

2022'de 37 denemede çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatan Kuzey Kore'nin bu denemesi, 2023 başından bu yana ikinci olarak kayda geçti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye geliyor

ABD: Wagner’in 30 bin üyesi öldü veya yaralandı

Babasının doğum gününü futbol maçı izleyerek kutladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)