BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Irak'a havadan müdahele mi edecek?----

ABD, Irak'a havadan müdahele mi edecek?

ABD, Irak'a havadan müdahele mi edecek?
19 Haziran 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

Irak'taki ayaklanmayı durdurmanın yollarını arayan ABD, Başbakan Nuri El-Maliki ile arasına mesafe koyuyor

Obama yönetimi yetkilileri dün Irak'lı liderleri açık şekilde daha kapsayıcı bir hükümet kurarak  teröristlerin elini zayıflatmak noktasında uyardı. Uyarılar, Maliki'nin krizin komşu ülkelere sıçrama olasılığını ifade etmesinin ve Işid militanların ülkedeki en önemli petrol rafinerilerinden birini ele geçirmeye çalışmasının ardından geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jay Carney krize ilişkin “Başbakan başta olmak üzere hükümet, krizin bu noktaya gelmemesi için gereken kapsayıcı yönetimi ortaya koyamadılar.” yorumunu yaptı.

Maliki'nin istifa edip etmemesiyle ilgili gelen bir soruya ise Carney “Bu kesinlikle bizim tasarrufumuzda değil.” cevabını verdi.

Işid karşısında ABD'den hava saldırısı yardımı isteyen Irak'ta teröristlerin bu kadar hızlı bir biçimde  etki alanlarını genişletmeleri iç savaş olasılığını gündeme getirdi. OPEC'in en büyük ikinci üreticisindeki kriz, bölgesel güçler ABD, İran ve körfez ülkelerini de içine çekebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)