BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD imalatından son dört ayın en düşük performansı----

ABD imalatından son dört ayın en düşük performansı

ABD imalatından son dört ayın en düşük performansı
01 Mayıs 2013 - 18:30 www.finansgundem.com

ABD'de ISM imalat sanayi endeksi Nisan ayında son dört ayın en yavaş genişlemesini gösterdi

ABD'de imalat sanayi Nisan ayında son dört ayın en yavaş genişlemesini gerçekleştirdi. Bu durum, sanayinin bu çeyrekte ABD ekonomik büyümesine daha az katkı yapacağını işaret ediyor.
Institute for Supply Management'ın (ISM) imalat sanayi endeksi, Mart ayındaki seviyesi olan 51.3'ten Nisan ayında 50.7 seviyesine geriledi. Bloomberg'in anketine katılan enonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 50.5 seviyesinde çıkması bekleniyordu. 50 seviyesinin üstü sektörde genişleme olduğunu işaret ediyor.
ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 12'sini kapsayan imalat sanayi, stokları yeniden oluşturma ihtiyacının yavaşlaması ve federal bütçe kısıntılarının etkisini göstermeye başlaması ile birlikte soğuyor.
New York'ta BNP Paribas ekonomistlerinden Bricklin Dwyer, "Şimdilerde biraz yavaşlama içindeyiz," dedi ve Bu veri, tüketici harcamalarında, işletme ve kamu harcamalarındaki, yani genel ekonomideki geri çekilme ile uyumlu. Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)