BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik görüşme sonrası ABD'den açıklama----

Kritik görüşme sonrası ABD'den açıklama

Kritik görüşme sonrası ABD'den açıklama
08 Ağustos 2018 - 18:08 www.finansgundem.com

Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmeleri tamamladı. Heyet ikinci görüşme için ABD Hazine Bakanlığı'na geçti

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığının ardından Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerine başladı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyetinin Washington'daki ikinci durağı Hazine Bakanlığı oldu.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türk heyeti, Beyaz Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gelerek buradaki görüşmelere başladı.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti. Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik ediyor. 

ABD'den ikinci açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk ve Amerikan heyetleri arasındaki görüşmeye dair ikinci bir yazılı açıklama yaptı. 

Nauert, açıklamasında, "Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüştü. İkili, Papaz Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konuyu ele aldı." ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamadan kısa süre önce görüşmelere dair ilk yazılı açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEKİ GÖRÜŞMEDEN KARELER

SON DAKİKA… ABD ile kritik görüşme trafiği

Reuters

İlk görüşmenin ardından ABD Dışişleri Sekreteri Sullivan ve Türk Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal toplantının yapıldığı yerden birlikte ayrıldı. Reuters

ABD'de kritik görüşme başlıyor

ABD'ye giden heyet işte bu konuları görüşecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb08 Ağustos 2018 23:31

    Şeffaflık olacaktı umarım konuşulanlar aynen millete de anlatılır...ya da yapılacaklardan da sonuç çıkartılabilir sanırım...

  • faruk08 Ağustos 2018 20:38

    Neler oldu?Veriyoruzmu Ajan Brunson'u?Küresel malum sermaye operasyonu bitirecekmi?Ne zaman operasyon yapılamayan ülke durumuna geleceğiz?Cevabı Hiçbir zaman.