BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​ABD hisselerine istihdam dopingi----

​ABD hisselerine istihdam dopingi

​ABD hisselerine istihdam dopingi
08 Kasım 2013 - 21:21 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, beklenenden iyi gelen istihdam verisinin ardından hızlı yükseliyor


ABD hisseleri, beklenenden iyi gelen istihdam verisinin teşviklerin azaltılmasına imkan verecek oranda güçlü bir ekonomiye işaret etmesi sonrasında, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son bir aydaki ilk haftalık düşüşünü tersine çevirerek yükseldi. 
Priceline.com Inc. satışlarının analist beklentilerini aştığını açıklaması ve Darren Huston'u CEO olarak atamasıyla yüzde 5.2 ilerledi. Gap Inc., kârının beklentileri aşması sonrasında yüzde 8.9 yükseldi. Groupon Inc. tahmin edilenden daha az kayıp açıklamasının ardından yüzde 7.8 sıçrama kaydetti. Tahvil faizlerindeki yükseliş sigorta şirketleri ile inşaat ve temettü hisselerini yukarı itti. 
S&P 500 Endeksi yüzde 1 yükselerek New York saati ile 13:57'de 1,763.95 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 96.67 puan, yani yüzde 0.6 artışla 15,690.65 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 17 üzerinde seyretti. 
Wells Fargo Private Bank şef yatırım yetkilisi Erik Davidson, "Beklediğimiz iyi haber geldi. İnsanlar iş gücü piyasasında bir dönüm noktası görmeyi bekliyorlardı ve bunu şimdi görmeye başlıyoruz" yorumunu yaptı. 
Endeks vadelileri ABD'de istihdamın Ekim ayında beklenenden daha fazla yükselmesi ile ilk başlarda kazançları sildi. Dünkü verilerde de üçüncü çeyrekte büyümenin beklenenden hızlı olduğunun görülmesiyle Fed'in teşvikleri beklenenden daha yakın zamanda azaltacağı söylentileri giderek yükseldi.
ABD'de tarım dışı istihdam, Eylül ayında yukarı yönde revize edilen 163,000 yükselişin ardından Ekim ayında 204,000 artış kaydetti ve beklentileri aştı. Dün açıklanan veriye göre ise ABD'de ekonomi üçüncü çeyrekte beklenenden hızlı genişledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)