BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri teşvikle yükseliyor----

ABD hisseleri teşvikle yükseliyor

ABD hisseleri teşvikle yükseliyor
15 Mayıs 2013 - 19:00 www.finansgundem.com

ABD hisseleri kötü verilerin merkez bankaları tarafından ortadan kaldırılacağı düşüncesiyle yükseliyor

ABD hisseleri yükselerek, bugün açıklanan raporlara göre dünyanın en büyük ekonomisindeki imalat verilerinin düşük gelmesiyle merkez bankasının teşvik önlemleri alacağı söylentileri arasında, gösterge endeksinin erken saatlerdeki kayıplarını silmesini sağladı.
Macy's Inc. gelirlerinin tahminleri aştığını ve hisse geri alım programını artıracağını ilan etmesinin ardından yüzde 2.5 yükseldi. Netflix Inc. yüzde 4.3 yükselerek kazancını altıncı güne taşıdı. Dünyanın en büyük tarım aleti üreticisi Deere & Co., alet satışı tahminlerini düşürmesiyle birlikte yüzde 5.2 düşüş yaşadı. ExOne Co. ilk çeyrek verilerinde zarar açıklamasıyla birlikte yüzde 6.9 değer kaybetti.
Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 artarak New York saati ile 11:19'da 1,654.16 puan oldu. Gösterge endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 kadar düşmüştü. Dow Jones Industrial Average 26.95 puan, yani yüzde 0.2, artarak 15, 242.20 puan ile tüm zamanlardaki en yüksek seviyeye ulaştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 7.5 altında seyretti.
GMG Defensive Beta Fund yönetici ortağı ve New York merkezli Gary Goldberg Finacial Services Başkanı Oliver Pursche, "Bu noktadan sonra anlamlı ve sürekli bir geri çekilme olsaydı şaşırtıcı olurdu. Küresel ekonomik görünüm, özellikle yumuşak enflasyon ile daha fazla parasal genişlemenin yolda olduğu düşüncesini destekliyor" şeklinde konuştu.
ABD boğa piyasası bu yıl beşinci yılına girmişti. S&P 500, tahminlerden iyi gelen kurumsal getiriler ve Fed'in üç raundluk tahvil satış ihalesinin etkileri ile 12 yılın en düşük seviyesini yaşadığı 2009'dan bu yana yüzde 144 artış gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)