BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri düşüş gösterdi----

ABD hisseleri düşüş gösterdi

ABD hisseleri düşüş gösterdi
15 Haziran 2015 - 21:18 www.finansgundem.com

ABD’de hisseler, kreditörler ve Yunanistan arasında gerçekleşen görüşmelerin sonuçsuz kalması ile düşüş kaydetti

ABD hisseleri hafta sonunda Yunanistan ile kreditörlerin arasında gerçekleştirilen müzakerelerin sonuç vermemesinin ile geriledi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 12:57’de yüzde 0.4 düşüş ile 2,085.98 puan oldu. Dow Jones Endeksi 107.24 puan veya yüzde 0.6 düşüş ile 17,791.60 puan olurken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.5 düşüş kaydetti.

Teknoloji ve endüstri hisseleri, tüm sektör gruplarındaki düşüşlere öncülük etti. Micron Technology Inc. yüzde 4.3 gerilerken, Microsoft Corp. yüzde 1.2 düştü. United Technologies Corp. yüzde 2.3 değer kaybetti.

Yunanistan ve kreditörler arasında Pazar günü Brüksel'de yapılan görüşmelerin yalnızca 45 dakika sürmesinin ardından anlaşmazlıkla sonuçlandı. Yunanistan'a sağlanacak 7,2 milyar euroluk yardımın serbest bırakılması için yapılan müzakerelerin son ayağından da uzlaşma çıkmazken, Alexis Tsipras önderliğindeki Yunan hükümetine eurodan çıkma noktasında yapılan uyarılar da artıyor. Gözler şimdi 18 Haziran'da Lüksemburg'da gerçekleşecek Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına (Eurogroup) çevrildi. O toplantı Yunanistan'ın kaderini tayin etmesi bekleniyor.

Ekonomistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına başlamak için en erken Eylül ayına kadar bekleyeceğini ve Fed’in 16-17 Haziran’da gerçekleştireceği toplantıdan faiz artırım kararı çıkması  olasılığının düşük olduğunu ifade ediyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)