BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri dalgalı seyrediyor----

ABD hisseleri dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri dalgalı seyrediyor
17 Eylül 2015 - 18:57 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, Fed’in faiz kararını açıklaması öncesinde dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, faizlerin artırılıp artırılmayacağı konusunda bölünmüş olan yatırımcıların ihtiyatlı bir tutum sergilemesi ile 2 günlük rallinin ardından dalgalanıyor. 10 yıla yakın bir süreden bu yana ilk kez faiz oranlarını yükseltmeyi değerlendiren Fed, bu akşam TSİ 21.00’da politika kararını açıklayacak.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.1’den az gerileyerek New York saati ile 10.10’da 1,994.83 puana geldi. Gösterge endeks geçtiğimiz iki günde yüzde 2.2 artış göstermişti. Dow Jones Industrial Average Endeksi 8.95 puan veya yüzde 0.1’den az düşüş ile 16,731 puan oldu. S&P 500’de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 17 altında seyrediyor.

Liechtenstein’da bulunan LLB Asset Management yöneticilerinden Christian Zogg, “Fed’in faiz kararına yaklaşıldıkça piyasa daha da gerginleşiyor. Faizi artırırlarsa ilk reaksiyon negatif olacak. Ancak birkaç gün sonra piyasa geri dönecek. Çünkü 25 baz puanlık bir artırımının ekonomi üzerinde maddi bir etkisi olmadığı fark edilecek” dedi.

ABD hisseleri, enerji hisselerindeki ralli öncülüğünde Çarşamba günü 4 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin’deki yavaşlamanın küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişesi, Fed’in Faiz artırımını erteleyebileceği spekülasyonunu artırdı.

Traderlar Perşembe günü Fed’in faiz artırımına gitmesi ihtimalini yüzde 32 olarak fiyatlıyor. Bu beklenti, Çin yuanı geçtiğimiz ay devalüe etme4den önce yüzde 48 civarındaydı. Bloomberg anketine katılan 113 analistin 54’ü faiz artırımı geleceğini öngördü. Fed’in faizi Aralık ayında artırması ihtimali yaklaşık yüzde 64 olarak görülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)