BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Hazine Bakanı Yellen'den Afrika ülkelerine "Çin" uyarısı----

ABD Hazine Bakanı Yellen'den Afrika ülkelerine "Çin" uyarısı

ABD Hazine Bakanı Yellen'den Afrika ülkelerine Çin uyarısı
20 Ocak 2023 - 21:08 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Afrika ülkelerinin Çin'in kıtadaki yatırımları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi

ABD Hazine Bakanı Yellen, 3 ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Senegal'in başkenti Dakar'da, gençlere ve kadın girişimcilere kredi desteğinde bulunan bir iş geliştirme merkezini ziyareti sırasında konuştu.

Yellen, KOVID-19 salgınıyla birlikte büyümeyi yavaşlatan ve milyonlarca Afrikalıyı yoksulluğa iten Rusya'nın "yasa dışı" savaşının kıtadaki etkisini azaltmak için ABD'nin Afrikalı liderlerle çalıştığına vurgu yaptı.

Rusya savaşını bitirmenin küresel ekonomiyi de rahatlatacağını belirten Yellen, savaşın en çok Afrika ekonomisi üzerinde gereksiz bir yük oluşturduğunu dile getirdi.

Afrikalıların hükümetlerinden daha şeffaf bir yönetim ve hesap verilebilirlik talep ettiğinin altını çizen Yellen, bunun sürdürülebilir ekonomik büyümenin ön koşulu olduğunu ifade etti.

"Parlak anlaşmalara dikkat"

Yellen, Çin'in Afrika ülkelerini yatırımlara karşı borçlandırmasını da eleştirerek, "Ülkeler, başta şeffaf ve yardım etme amacı taşıyor gibi görünen 'parlak' anlaşmalara karşı dikkatli olmalı." dedi.

Dikkatli hareket edilmezse bu anlaşmaların ülkelere borç mirası bırakabileceğini dile getiren Yellen, Çin de dahil uluslararası toplumun Afrika ülkelerinin toparlanmasına fırsat vermek için borç hafifletmesi gerektiğini söyledi.

Yellen, Afrika'da ulaşılabilir internet ağı ve dijital girişimcilik için 350 milyon dolar yatırım yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Yellen, Dakar'daki temasları kapsamında Finans Bakanı Mamadou Moustapha Ba ile görüşecek ve Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından kabul edilecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen’dan 'borç limiti' uyarısı

 

Yellen: ABD Ukrayna'ya ne kadar gerekirse o kadar destek verecek

 

ABD'de Janet Yellen imzalı yeni dolarlar basılmaya başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)