BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD fabrika siparişleri beklenenin üzerinde----

ABD fabrika siparişleri beklenenin üzerinde

ABD fabrika siparişleri beklenenin üzerinde
02 Nisan 2013 - 18:29 www.finansgundem.com

ABD'de fabrika siparişleri Şubat ayında beklenenin üzerinde yükseliş gösterdi

ABD'de fabrika siparişleri motorlu araçlara ve ticari uçaklara olan talepteki artıştan destek bularak Şubat ayında yükseldi.
Siparişlerdeki yüzde 3'lük artış son beş ayın en sert yükselişi olarak kayda geçerken, Ocak ayının rakamı yüzde 1'lik düşüş olarak revize edildi. Bloomberg anketine katılan 64 ekonomistin tahmin medyanı ise yüzde 2.9 artışa işaret ediyordu. Siparişlerdeki bu artış dayanıklı tüketim mallarına olan talepteki yüzde 5.6'lık artışın etkisini de taşıdı.2007 yılından bu yana en iyi satış yılını gerçekleştirmek üzere ilerleyen otomobil satışları ve konut inşaat satışları, 3M Co. ve H.B. Fuller Co. gibi şirketlerde satışların artmasına yardımcı oluyor. Daha fazla şirket yatırımı ve stokların yeniden çoğalması fabrikalardaki üretimin devamını sağlarken, federal bütçe kesintilerine rağmen ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. New York'ta bulunan BNP Paribas ekonomisti Bricklin Dwyer, "İmalat yavaşça hızlanacaktır. Talep ABD'de ve küresel ekonomide gelişme gösteriyor" ifadelerini kullandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.8 ile yüzde 4.5'lik artışlar arasında değişti. ABD Ticaret Bakanlığı, Ocak ayının rakamını yüzde 2'lik düşüşten yüzde 1'lik düşüşe yukarı yönlü revize etti.
Dün açıklanan bir başka rapor fabrikaların Mart ayında biraz mola verdiklerini gösterdi. Institute for Supply Management tarafından açıklanan endekse göre imalat Şubat ayında eriştiği iki yılın zirvesi olan 54.2'den Mart ayında 51.3'e geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)