BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD endeks vadelilerine Apple darbesi----

ABD endeks vadelilerine Apple darbesi

ABD endeks vadelilerine Apple darbesi
24 Ocak 2013 - 15:22 www.finansgundem.com

ABD endeks vadelileri, Apple'dan gelen hayal kırıcı verilerle piyasa öncesi aşağı yönlü seyir izliyor

ABD endeks vadelileri, Apple Inc.'in 2003 yılından bu yana en yavaş kâr büyümesini ve 14 çeyreğin en zayıf satışlarını yaşadığını açıklamasının ardından düşerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 5 yılın zirvesinden uzaklaşacağı sinyalini verdi.
Dünyanın en değerli şirketi Apple yüzde 9.3 geriledi. Western Digital Corpç (WDC) ise Almanya işlemlerinde zayıfladı. Dünyanın en büyük online video hizmet sağlayıcısı Netflix Inc. üye sayısının 4. çeyrekte beklentileri aşması ve beklenmedik bir kâr artışı açıklamasıyla yüzde 39'luk bir ralli gerçekleştirdi.
S&P 500 Endeksi Mart vadelileri New York saatiyle 07:25'te yüzde 0.2 gerileyerek 1,487.70 puana indi. Dow Jones vadeli kontratları ise 9 puan artarak 13,728 puana ulaştı. S&P 500 Endeksi buna rağmen bu yıl şu ana kadar yüzde 4.8'lik bir tırmanış kaydetti.
Cenevre'de bulunan Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar şirket kârlarından ziyade yakın zamanda bir düzeltme olacağına yoğunlaşıyorlar. Apple'ın hayal kırıcı verileri de yardımcı olmuyor. Güven hala sağlam ki Apple'dan gelen bu tip veriler geçmişte daha radikal bir düşüşe yol açardı" ifadelerini kullandı.
ABD hisseleri dün Temsilciler Meclisi'nin borç limitini geçici olarak ertelemesi ve Google ve IBM gibi firmaların beklentileri aşan kâr açıklamaları üzerine yükselerek S&P 500 Endeksi'nin yüzde 0.2 yukarı taşımıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)