BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ekonomisi zarar görecek----

ABD ekonomisi zarar görecek

ABD ekonomisi zarar görecek
04 Ekim 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, ABD'yi borç tavanı konusunda uyardı

George Washıngton Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Lagarde, borç tavanının zamanında yükseltilmemesi durumunda hem ABD'nin hem de küresel ekonominin büyük zarar göreceğini söyledi. ABD'de büyümenin mali konsolidasyonlar yüzünden oldukça zarar gördüğünü söyleyen Lagarde, ülke büyümesinin bu sene yüzde 2 olarak gerçekleşmesinin baklendiğini söyledi. IMF Başkanı, Washington'daki siyasi restleşmelerin giderilmesi halinde büyümenin 2014'te yüzde 3'e çıkabileceğini söyledi.
GELİŞEN ÜLKE BÜYÜMELERİ YAVAŞLAYACAK
Fed politikalarına da değinen Lagarde, ucuz para döneminin kapanmasıyla büyük gelişen ülkelerde büyümelerin 0,5 ila 1 puan düşebileceğini söyledi.
ABD'NİN ÖZEL BİR GÖREVİ VAR
"ABD'nin bu süreçte özel bir görevi var, o da normalleşmeyi düzenli bir şekilde gerçekleştirmek" diyen Lagarde, "Normalleşme, ekonomide ve istihdamdaki toparlanmaya bağlanmalı ve de süreç bir diyalog ortamında yürütülmeli" şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)