BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'ABD ekonomisi Fed'in hedeflerine uzak'----

'ABD ekonomisi Fed'in hedeflerine uzak'

'ABD ekonomisi Fed'in hedeflerine uzak'
04 Haziran 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını tartışmaya başlamasının zamanı olmadığı yönündeki görüşünü bir kez daha tekrarladı.

ABD ekonomisinin Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı tartışmak için ortaya koyduğu istihdam ve enflasyon hedeflerine doğru önemli ilerleme sağlama şartının hala çok uzağında bir noktada olduğunu savundu.

"Öneli ilerleme sağlama noktasından hala oldukça uzakta bir yerdeyiz" diye konuşan Williams, "Tahvil alımlarını azaltmak için herhangi bir aksiyon almanın zamanı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Yahoo Finance'ye yaptığı açıklamada New York Fed'in ters repo kolaylığının kullanımının son dönemde artmasına yönelik soruları da yanıtlayan Williams, ters repo programının amaçlandığı gibi çalıştığını belirtti.

Williams, enflasyon göstergelerinde son dönemde yaşanan yükselişin büyük bölümünün korona virüs salgını krizinin 2020'deki ilk aşaması sırasında yaşanan fiyat düşüşlerinin geri alınması olarak değerlendirilebileceğini de ifade etti.

Batılı perakende devlerine Çin'den şok suçlama

Asya borsaları teknoloji hisseleri ile düştü

Rusya Merkez Bankası: Ekonomik toparlanma tamam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)