BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Çin ve AB tüketici ürün güvenliği için iş birliği yapacak----

ABD, Çin ve AB tüketici ürün güvenliği için iş birliği yapacak

ABD, Çin ve AB tüketici ürün güvenliği için iş birliği yapacak
11 Nisan 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

Çin, ABD ve Avrupa Birliği, ortak standartların oluşturulması, denetimin pekiştirilmesi ve tüketicilerin haklarının korunması gibi konularda uzlaşmaya vardı.

Çin, ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında tüketici ürün güvenliği alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için yeni bir anlaşmaya varıldı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi’nden edinilen bilgiye göre, 8. Çin-ABD-AB Üçlü Tüketici Ürün Güvenliği Zirvesi 10 Nisan 2024’te Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletine bağlı Hangzhou kentinde düzenlendi. Zirveye katılan üç taraf, ortak standartların oluşturulması, ortak denetimin pekiştirilmesi, tüketicilerin hak ve çıkarlarının korunmasına odaklanması ve tüketici ürünlerinin genel güvenliğinin güvence altına alınması üzerinde anlaştı.

Anlaşma uyarınca üç taraf, üst düzey temaslar çerçevesinde proje iş birliğini, iletişimi, seminer ve mesleki eğitim faaliyetlerini yoğunlaştırmanın yanı sıra, bilgi iletişimi ve teknik danışmanlığı güçlendirecek.

Üçlü iş birliği mekanizması 16 yıl önce başlatılmasından bu yana verimli sonuçlar elde edildi. Çin’in 2023 yılında ABD ve Avrupa ülkeleriyle tüketici ürünleri ticareti sırasıyla 1 trilyon 800 milyar yuanı (250 milyar doların üzerinde) ve 1 trilyon 790 milyar yuanı buldu.

Çin'de tüketici ve üretici fiyatlarında deflasyon eğilimi

 

ABD bütçesi mart ayında 236 milyar dolar açık verdi

 

Moody's Avrupa Birliği'nin kredi notunu teyit etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)