BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD büyüme beklentisine revize----

ABD büyüme beklentisine revize

ABD büyüme beklentisine revize
20 Ekim 2023 - 12:42 www.finansgundem.com

Ekonomistler ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ettiler.

Ekonomistler ABD büyüme tahminlerini yükseltirken, tüketicilerin harcamaya devam etmesiyle resesyon ihtimalini bir yılın en düşük seviyesine indirdiler.

Tahmincilerin hane halkı harcama tahminlerini yükseltmesiyle ekonomi muhtemelen üçüncü çeyrekte yıllık %3,5'lik bir oranla yaklaşık 2 yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirdiğini öngördüler.

Hala canlı olan işgücü piyasasının yükselen borçlanma maliyetlerine ve enflasyon yüküne rağmen hane halkı harcamalarını desteklemeye devam ettiğini belirten Bloomberg, önümüzdeki yıl için istihdam tahminlerinin daha yüksek revize edilmesi, ekonomistlerin neden önümüzdeki yıl resesyon ihtimalini eşit gördüklerini açıklamaya yardımcı olduğunu vurguladı.

ING ekonomisti James Knightley, "ABD ekonomisi mükemmel bir yaz geçirdi. Güçlü tüketici harcamaları ana itici güç oldu, hanehalkları tasarruflarını kullanarak ve kredi kartlarından borçlanarak yaşam tarzlarını sürdürmeye istekliyken enflasyon harcama gücünü tüketmeye devam ediyor" dedi

Katılımcılar, gıda ve enerji hariç kişisel tüketim harcamaları çekirdek fiyat endeksinin 2024 yılında ortalama %2,6 artacağını öngörüyor ki bu da geçen ayki tahminle örtüşüyor.

Bloomberg anketi 13-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi ve 74 ekonomistin yanıtlarını içerdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde arttı

 

ABD ekonomisine 5.5 milyar dolarlık grev darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)