BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsalarında son 1 yılın en kötü seansı----

ABD borsalarında son 1 yılın en kötü seansı

ABD borsalarında son 1 yılın en kötü seansı
05 Nisan 2024 - 07:35 www.finansgundem.com

Wall Street'te hisse senetleri dün, Fed'in faiz indirimlerini erteleyebileceği beklentileri ve bugün açıklanacak Mart ayı tarım dışı istihdam verisi öncesi gelen satışlarda 1 yıl en kötü gününü geçirdi.

Petrol fiyatlarındaki artış devam etmesi ve Fed'in faiz indirimlerini erteleyebileceği endişeleri hisse senedi endekslerini aşağı çekti.

Dow Jones Sanayi Endeksi 530,16 puan ya da %1,35 değer kaybederek 38.596,98 seviyesine kapandı. Endeks, Mart 2023'ten bu yana en kötü seansını yaşadı ve üst üste dördüncü günde de düştü.

S&P 500 1,23 düşerek 5.147,21 seviyesinden günü tamamladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik 1,40 düşerek 16.049,08 seviyesinden kapandı.

CFRA Research baş yatırım stratejisti Sam Stovall, "Yatırımcılar şu anda bir tür bekle ve gör tavrı takınıyor. 10 yıllık getiri, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için acele etmediğini ima etmesi ve dolayısıyla Fed'in Faiz oranlarını düşürmede daha yavaş olacağı yönündeki atasözünü doğrulaması endişesi nedeniyle temel itici güçtür" dedi.

S&P 500'ün uzun vadeli ortalamasına göre %33 primle işlem gördüğü göz önüne alındığında, piyasanın pahalı olmaya devam ettiğini savunran Stovall, "Bunu biraz endişe verici buluyorum. Sanırım bu kazanımların bir kısmını sindirmemiz an meselesi" diye konuştu.

Asya borsaları Japonya öncülüğünde düşüşte

 

New York borsası düşüşle kapandı

 

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ilk halka arzını onayladı

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)