BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
16 Ekim 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif başladı. ABD’deki bilanço sezonunun beklentileri aşması ve FED’den gelen güvercin açıklamalar Orta Doğu’daki savaş atmosferine rağmen hisse senetlerini destekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Bilanço sezonuna odaklanan yatırımcılar bir yandan da tahvil piyasasını izliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,74 artışla 33.919,41 puanda, S&P 500 Endeksi %0,66 artışla 4.356,35 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,63 yükselişle 13.492,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0885 yükselişle %4,715 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların gözü bu hafta hızlanacak üçüncü çeyrek bilanço sezonunda olacak. S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin %11’inin bu hafta bilanço açıklaması bekleniyor. Raporlarını sunacak önemli şirketler arasında Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix ve Tesla da bulunuyor.

Şu ana kadarki bilançolarsa güçlü bir çeyreği gösterir nitelikte. Aracılık firması Charles Schwab beklentileri aşan bilançosunun ardından pazartesi günü %3’ün üzerinde yükseldi. JPMorgan Chase, Wells Fargo ve United Health cuma günü açıkladıkları bilançolarla beklentileri aşmıştı.

Bazı Wall Street yatırımcıları tahvil faizleri ve petrol fiyatları yükseldikçe yıl sonuna kadar daha fazla volatilite olabileceği konusunda uyarıyor. Zira Orta Doğu’daki çatışmaların şiddetlenmesiyle enflasyon daha da kalıcı hale gelebilir. Ancak bilançolara ve ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelen son mesajlara odaklanan yatırımcılar Barclays Analisti Ajay Rajadhyaksha’ya göre kısa vadeli bir iyimserliğe kapılmış durumda.

CNBC’nin haberine göre Rajadhyaksha müşterileriyle paylaştığı notta, “Tahvil/hisse senetlerinin yakın vadede mesafeli bir ticaret yapmasını bekliyoruz. Tahvil piyasasının oynaklığı ve Orta Doğu’daki gerilimler riskli varlıklar üzerinde bir engel oluşturuyor. Ancak bilançolar ve güvercin yöndeki FED açıklamaları ile bu mesafe dengeleniyor” ifadelerine yer verdi.

Amerikan konut piyasasında alıcı kalmadı

 

New York Fed imalat endeksi daralmaya işaret etti

 

UBS, S&P 500 hedefini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)