BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Eylül 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri kâbus gibi geçen eylül ayının ve üçüncü çeyreğin son işlem gününe pozitif başladı. Gün içerisinde açıklanan ve piyasa beklentilerini karşılayan enflasyon verileri yatırımcılara ilaç gibi geldi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları cuma gününde son enflasyon verileriyle birlikte yükselişle geçti. Yatırımcılar eylül ayının son işlem gününde kayıplarının bir kısmını telafi edebilmek için gereken zemini yakaladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 yükselişle 33.775,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,73 artışla 4.331,06 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,27 yükselişle 13.369,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0497 düşüşle %4,528 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre zorlu bir eylül ayı geçiren Wall Street yatırımcıları gün içerisinde açıklanan bireysel tüketici harcamaları (PCE) fiyat endeksi raporuyla bir nebze olsun toparlandı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) en çok tercih ettiği enflasyon göstergesi olan rapor gıda ve enerji fiyatları gibi volatilitesi yüksek kalemleri dışarıda tutan çekirdek PCE raporu ağustos ayında aylık bazda %0,1 yükseldi ve yıllık bazdaki artışsa %3,9 oldu. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler çekirdek PCE’nin aylık %0,2 yıllık %3,9 artmasını bekliyordu.

CNBC’nin haberine göre Key Private Bank’in Baş Yatırım Sorumlusu George Mateyo, “Bugünün enflasyon raporu FED tarafından hoş karşılanan bir haber olacak” dedi.

Üç büyük endeks arasında bu hafta yalnızca Dow Jones Endeksi haftalık bazda %0,7 düştü. Salı günü sert bir düşüşe maruz kalan S&P 500 ve Nasdaq endeksleri haftalık bazda sırasıyla %0,1 ve %1,1 yükseliyor.

S&P 500 Endeksi eylül ayını %4’lük düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Endeksin çeyrek performansınınsa eksi %2,8 civarında olması bekleniyor. Nasdaq Bileşik Endeksi de eylül ayında %5, çeyrek bazında %3,3 düşüyor. İki endeks de yılın en kötü ayını geçirdi. Aylık bazda %2,6 düşen Dow Jones Endeksi üçüncü çeyrek boyunca %1,7 oranında geriledi.

BMO’nun aile yatırım birimi baş yatırım sorumlusu olan Carol Schleif, “Hisse senetleri, uzun bir endişe listesinin etkisiyle yılın mevsimsel olarak volatilitesi yüksek bu döneminde çok fazla ve çok hızlı bir şekilde düştü. Sadece birkaç ay öncesine kadar FED’in yumuşak inişi sağlayabileceği inancına ilişkin endişe bulunmuyordu. Şimdiyse yatırımcılar ekonominin gidişatına dair sorular sordukça piyasaların endişe dolabının kapısı tamamen açıldı” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar ABD hükümetinin olası bir kapanmayla karşı karşıya kalması endişesini sürdürmeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Senato’nun kısa vadeli harcama tasarısına sıcak bakmıyor.

ABD'de mal ticareti açığı yüzde 7.3 azaldı

 

Mike Wilson: Hisse senetleri ‘araf’ta sıkıştı

 

Milyarder yatırımcıdan şok uyarı: ABD borç krizine girecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)