BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Eylül 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne hafif yükselişle başladı. Yatırımcılar kâbus gibi geçen eylül ayının son günlerinde hisse senetlerine yönelik endişelere rağmen yaralarını sarmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Ancak Wall Street yatırımcıları tahvil faizlerindeki artışların devam etmesinden dolayı endişelenmeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 yükselişle 33.624,49 puanda, S&P 500 Endeksi %0,26 artışla 4.285,60 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,11 yükselişle 13.107,12 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0218 yükselişle %4,638 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları son dönemde tahvil piyasasındaki sinyallere göre hareket ediyor. Tahvil faizlerindeki herhangi bir artış resesyon endişelerini artırıyor ve hisse senetlerini yeni diplere doğru sürüklüyor. ABD borsalarının gösterge endeksi niteliğindeki S&P 500 Endeksi 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirilerinin bu hafta 2007’den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasıyla temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemişti.

S&P 500’de bugünkü yükselişlere rağmen bilgi teknoloji sektöründeki hisseler geride kaldı. Microsoft, Apple ve Amazon gibi büyük sermayeli teknoloji hisseleri düşüşle işlem görüyor.

Borsalar cuma günü zorlu geçen eylül ayını ve üçüncü çeyreği sonlandıracak. Dow Jones Endeksi aylık bazda %3’ün üzerinde gerilerken çeyrek bazında ise %2’den fazla düşük seviyede bitirmeye hazırlanıyor. S&P 500 Endeksi ise aylık bazda %5, çeyrek bazında %4 geriledi. Büyük endeksler arasında en büyük yarayı alan teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi aylık bazda %6 yıllık bazda %5 geriledi.

Yatırımcılar cuma günü kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) rakamlarına odaklanacak. PCE göstergeleri ABD Merkez Bankası’nın en çok tercih ettiği enflasyon metriği olarak da biliniyor.

CNBC’nin haberine göre Baird Yatırım Stratejileri Analisti Ross Mayfield, “Hisse senedi piyasasının daha yüksek hareket etmesi için faiz oranlarında toparlanmaya ihtiyacı var ve bunun gerçekleşmesi için FED’in şahin pozisyonundan aşağı kayması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Wall Street, ABD'nin harcama tasarısı müzakerelerinin 1 Ekim son tarihinden önce bir sonuca ulaşıp ulaşmayacağını da izliyor. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında ABD Kongresi’nin hükümetin kapanması riskinden kaçınabileceği konusunda kendinden emin olduğunu söyledi. Ancak Senato tarafından önerilen tasarının ABD’nin sınır güvenliğine değinmemesi nedeniyle eleştirdi. Yatırımcılarsa McCarty’nin ekibinin son tarihe kadar tasarıyı onaylayacağından şüphe ediyor.

ABD ekonomisi beklentilere paralel büyüdü

 

David Rosenberg: Resesyon öncesi en önemli sınav petrol fiyatları

 

Fed, odadaki fili görmezden geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)