BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
01 Eylül 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe istihdam verilerini değerlendirerek başladı. Yatırımcılar ABD’de yükselen işsizlik oranını ‘yumuşak iniş’ beklentilerinin gerçeğe dönüşmesi olarak okuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe yükselişle başladı. Gün içerisinde açıklanan Amerikan ekonomisindeki işsizlik oranının yükseliş yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,52 artışla 34.903,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 artışla 4.525,47 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,13 yükselişle 14.052,96 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0559 yükselişle %4,167 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in bugünkü en önemli gündem maddesi Amerikan tarım dışı istihdam verileriydi. Rapora göre ABD’nin ağustos ayı işsizlik oranı %3,8 olarak kayda geçti. Dünyanın en büyük ekonomisindeki işsizlik bir yılı aşkın bir süredir en yüksek seviyeye ulaştı. Ekonomistlerse işsizlik oranının %3,5’te kalmasını bekliyordu.

ABD’de yavaşlayan ekonomiyi ve düşen fiyat baskılarını gösteren bir diğer işaret de saatlik çalışan ücretlerinin yıllık bazda %4,29 yükselmesiydi. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %4,4’lük bir artış bekliyordu.

Ağustos ayında yeni istihdam edilenlerin sayısı ise beklentilerin üzerinde 187.000’di. Bununla birlikte haziran ve temmuz ayları için bildirilen istihdam sayıları ise 110.000 olarak revize edildi.

Amerikan ekonomisnde yavaşlamayı ima eden rakamlar ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikasını hafifleteceği beklentilerini de beraberinde getiriyor. CNBC’nin haberine göre Yardeni Research Başkanı Ed Yardeni rakamlara ilişkin açıklamasında, “Piyasaların aradığı yumuşak inişi görüyoruz. Piyasa tam olarak herkesin beklediği gibi tepki veriyor ve istihdamın yavaşladığı haberlerine odaklanıyor, ki bu iyi bir haber” ifadelerine yer verdi.

İstihdam raporunun açıklanmasının ardından vadeli piyasalardaki yatırımcıları takip eden CME Group’un FedWatch göstergesi FED’in bir sonraki toplantıda faizleri sabit tutma olasılığının %91 ihtimalle fiyatlandığını gösterdi.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde

 

Yatırımcılar ABD ekonomisinden kötü haber bekliyor

 

'ABD hisselerinde geri çekilme riski artıyor'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)