BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Ağustos 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi gününe iyimser bir havayla başladı. Ağustos ayı boyunca en zayıf sektörlerden biri olan teknoloji hisseleri borsalardaki yükselişi yönlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ağustos ayının son işlem haftasına yükselişe başladı. Hisse senetlerindeki yükselişlere teknoloji hisseleri liderlik etti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,83 artışla 34.632,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,65 artışla 4.434,49 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,70 yükselişle 13.685,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0187 düşüşle %4,216 seviyesinde değerleniyor.

Teknoloji sektörünün favori hisselerinden olan Tesla güne %1,5’lik yükselişle başladı. Endeks kâr satışlarının ardından %0,62 yükselişle işlem görüyor. Ay boyunca %10’a yakın değer kaybeden hisse senedi kayıplarının bir kısmını telafi edebildi. Meta, Microsoft ve Alphabet hisseleri de güne yükselişle başladı.

CNBC’nin haberine göre ağustos ayının sonlarına gelinirken teknoloji hisselerindeki hareket sektörün yeniden doğrulmaya çalıştığını gösterir nitelikte. Ayın başından bugüne kadar teknoloji sektörü diğer 11 sektör karşısında en zayıf performans gösteren ikinci sektör konumundaydı. Ancak çip üreticisi Nvidia’nın art arda gelen ikinci patlayıcı nitelikteki bilançosuyla sektördeki gidişatın da değişmesi söz konusu olabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan borsalarının en önemli gündem maddelerinden biri de ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın cuma günkü Jackson Hole açıklamalarıydı. Powell ekonomik büyümeye ve güçlü tüketici harcamalarına dair bazı işaretlerin gelmeye devam ettiğini ancak merkez bankasının ek faiz artışları konusuna “dikkatle” yaklaşacağını söyledi.

Powell, “Enflasyonda zirveden geri dönüş yaşamamızı memnuniyetle karşılasak da rakamlar hâlâ çok yüksek” dedi. FED Başkanı ihtiyaç olması durumunda faizleri tekrar yükseltmeye hazır olduklarını ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde indiğinden emin olana kadar sıkı para politikasına bağlı kalacaklarını söyledi.

CME Group FedWatch göstergesine göre pazartesi günü itibariyle FED’in eylül ayındaki toplantısında faiz artışı ihtimaline vadeli işlem yatırımcıları %20’lik bir ihtimal veriyor.

Küresel piyasalar Powell’la karıştı

 

Jackson Hole sonrası piyasaları zorlu bir hafta bekliyor

 

Piyasalarda Powell iyimserliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)