BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Ağustos 2023 - 17:04 www.finansgundem.com

Wall Street borsaları Jackson Hole gününe iyimser başladı. Yatırımcılar Powell’ın açıklamalarını bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe pozitif başladı. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole konuşmasına kilitlendi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 artışla 34.222,54 puanda, S&P 500 Endeksi %0,46 artışla 4.396,51 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,72 yükselişle 13.561,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0111 yükselişle %4,252 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bugün piyasaların en önemli gündem maddesi Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu. Toplantıya birçok önemli merkez bankası yetkilisi ve dünyanın dört bir yanından kritik finans uzmanları katılıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen toplantıda Powell’ın yaptığı şahin açıklamalar Wall Street borsalarının tepetaklak olmasına sebep olmuştu. FED Başkanı enflasyonla mücadele sürecinde “bir miktar acıyla” karşılaşılabileceği konusunda uyarmıştı.

Bu yılki toplantıların konusu ise “küresel ekonomideki yapısal değişimler” ifadeleriyle tanımlandı.

CNBC’nin haberine göre yatırım firması Horizon’ın Portföy Stratejileri Başkanı Zachary Hill, “Her zaman olduğu gibi yatırımcılar Powell’ın ve diğer merkez bankası yöneticilerinin ekonominin geleceğiyle ilgili yorumlarını dikkatlice analiz edecekler. Özellikle de enflasyon mevcut seviyelerden düşmeye devam etse bile faiz oranlarının nispeten yüksek seviyelerde uzun bir süre kalıp kalmayacağı konusuna odaklanılacak” ifadelerine yer verdi.

Powell’ın açıklamaları Türkiye saatiyle 17:05’te başlayacak. Stratejistler Powell’ın yorumları sonrası piyasalarda oluşabilecek herhangi bir oynaklığın kısa ömürlü olacağına inanıyor.

Jackson Hole öncesi borsalar yükselişte

 

Powell, Jackson Hole’da borsaları yine ezecek mi?

 

Jackson hole bekleyişi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)