BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Ağustos 2023 - 17:04 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri bilanço haberleriyle birlikte yeni haftaya pozitif başladı. Yatırımcılar enflasyon verilerini bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar bilanço verilerini ve önemli enflasyon verilerini izleyerek yeni haftaya iyimser bir giriş yaptı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,74 artışla 35.325,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,51 artışla 4.500,69 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,19 yükselişle 13.935,92 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,031 yükselişle %4,077 seviyesinde değerleniyor.

Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway bilançosu ve nakit birikimiyle yatırımcıları tatmin etti. Şirketin hisseleri %2’nin üzerinde yükselişle işlem görüyor. Boeing hisselerindeki %2,8’lik yükselişse Dow Jones Endeksi’ne liderlik etti. Yapay zekâ yatırımcılarının yakından izlediği Nvidia hisseleri geçen haftaki %4’lük düşüşün ardından yeni günde %1,4’lük yükselişle işlem görüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz haftayı ise kayıpla kapatmıştı. Geçen hafta Nasdaq ve S&P 500 endeksleri sırasıyla %2,9 ve %2,3 düşmüş ve mart ayından bu yana en kötü haftasını geçirmişti. Dow Jones Endeksi ise %1,1 düşmüştü.

Beklentilerin üzerinde gelen şirket bilançoları hisse senetlerini desteklemeyi sürdürüyor. FactSet verilerine göre S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin %84’ü bilançosunu açıkladı ve bilançosunu açıklayan her beş şirketten dördü Wall Street beklentilerini geride bıraktı.

Hafta içerisinde yatırımcılar dikkatlerini temmuz ayı tüketici ve üretici fiyat endeksi verilerine çevirecek. Her iki gösterge de ekonominin durumuna ilişkin sağladığı kritik enflasyon verisi nedeniyle dikkatle takip ediliyor. Açıklanan rakamlar aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım politikasını ne kadar devam ettireceğine dair önemli ipuçları da taşıyor. FED için önemli bir diğer gösterge olan istihdam verileri ise geçen hafta Amerikan ekonomisinin temmuz ayında ekonomistlerin beklediğinden daha az istihdam ürettiğini göstermişti.

CNBC’nin haberine göre PIMCO Genel Müdürü Tiffany Wilding temmuz ayı istihdam verisi ardından yaptığı açıklamada, “FED için bu rapor bir rahatlamadır. Ancak gidiş yönünü öyle ya da böyle değiştirmeyecektir. Açıklanan veriler daha ikna edici olabilir ve FED’i sabırlı olmaya, ekonominin bir sonraki toplantıda nasıl gelişeceğini izlemeye zorlayabilir” dedi.

4 ünlü analistten uyarı: Borsalarda risk büyüyor

 

Bastırılmış volatilite geri çekilmenin habercisi olabilir

 

Karşıt yatırımla borsada kazanmanın 3 adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)