BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Haziran 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri beklentilerin altında gelen enflasyon rakamlarının ardından yeni güne pozitif başladı. Yatırımcılar yarınki FED toplantısında faizlerin sabit tutulmasına kesin gözüyle bakıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları mayıs ayı enflasyon verilerinin beklentileri karşılamasıyla yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu hafta gerçekleşecek para politikası toplantısında faiz artışını pas geçeceğini öngörüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,46 artışla 34.224,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,53 artışla 4.361,86 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,56 yükselişle 12.537,34 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0369 yükselişle %3,776 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının bugünkü en önemli gündem maddesi ABD mayıs ayı tüketici fiyat endeksi verileriydi. Rapora göre ABD enflasyonu yıllık bazda %4 yükseldi ve Mart 2021’den bu yana en yavaş yükseliş oranını kaydetti.

Raporun ardından yatırımcıların FED’in faizleri çarşamba günü sabit tutacağına dair beklentiler ani bir biçimde yükseldi. CME FedWatch göstergesine göre vadeli piyasalardaki yatırımcılar %99 oranla faiz artışının gerçekleşmeyeceğini öngörüyor. FED daha önceki 10 para politikası toplantısında politika faizlerini yükseltmişti.

CNBC’nin haberine göre, iShares Amerika Yatırım Stratejileri Başkanı Gargi Chaudhuri enflasyon sonrası FED beklentilerine ilişkin açıklamasında, “FED 2023 sonuna kadar en az bir Faiz artışı sinyali vererek kendine maksimum opsiyon miktarı satın alacak ve piyasa beklentileriyle uyumlu davranacak. FED yönetimi faiz artışı döngüsünün başlangıcından bu yana oranları %5’e çıkarmanın etkilerini gözlemlemek amacıyla uzun bir duraklama için bir ‘pas geçmeye’ rehberlik edecektir” ifadelerine yer verdi.

Wall Street’teki yükselişlere ise teknoloji sektörü liderlik etti. Faiz artışı beklentilerinin azalması ve yavaşlayan enflasyon sektöre yönelik iyimserliği destekledi. Netflix ve Meta hisseleri yeni güne sırasıyla %2,4 ve %1,2’lik yükselişle başladı.

ABD enflasyonu beklentilere paralel

 

Dolar finansal istikrarsızlıktan faydalanıyor

 

ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)