BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
17 Mayıs 2023 - 17:11 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasında borç limiti krizinin aşılacağı umuduyla yükselişe geçti. Yatırımcılar hafta sonuna kadar ABD hükümeti ve Kongre arasında anlaşma bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Başkanı Joe Biden ile Kongre liderleri arasında bir anlaşma umudunun ortaya çıkmasını fiyatlandırıyor. ABD hükümeti ile Temsilciler Meclisi arasında borç limiti konusunda bir anlaşmanın gerçekleşmemesi dünyanın en büyük ekonomisinin borçlarını ödeyememe felaketiyle karşı karşıya kalmasına anlamına gelebilir.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 artışla 33.130,76 puanda, S&P 500 Endeksi %0,36 artışla 4.124,58 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,22 yükselişle 12.370,49 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0076 düşüşle %3,535 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının bir numaralı gündem maddesi ABD borç limiti haline geldi. Geçtiğimiz gün ABD Başkanı ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy bir araya geldi. Birleşme sonucunda McCarthy gelecekteki görüşmelere dair daha iyi bir ilerleme kaydedildiğini ve “haftanın sonuna doğru olası bir anlaşmaya ulaşılabileceğini” belirtti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın müzakerelere odaklanmak için uluslararası görüşmelerinin ikinci ayağını ertelediği duyuruldu.

CNBC’nin haberine göre McCarthy konuyla ilgili açıklamasında, “Artık bir sonuca varmanın yolunu bulabilecek bir yapımız var. Bana kalırsa günün sonunda bir borç temerrüdüyle karşılaşmayacağız. Sanırım sonunda Başkan’ın müzakere etmeyi kabul edebilmesini sağladık” ifadelerine yer verdi.

Son günlerde ABD borsaları olası bir temerrüdü fiyatlandıramaya dahi başlamıştı. Dow Jones bu ayın başından bu yana %3 geriledi. Salı günkü %1’lik düşüş de bu gerilemeye dahildi.

Citi’nin ABD Baş Ekonomisti Andrew Hollenhorst salı günkü görüşmeyle ilgili paylaştığı notta, “Başkan Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy arasındaki görüşme makul derecede umduğumuz gibi gitti. Uzun vadeli borç limiti anlaşması beklemeyi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen hükümetin acilen borç limitlerini artırması gerektiğini ve ülkenin 1 Haziran gibi erken bir tarihte borçlarını ödeyemeyecek konuma gelebileceğini belirtiyor.

Yeni günde ABD bölgesel bankacılık hisseleri geri dönüş yaptı. Western Alliance Bancorp mevduatlarındaki büyümeyi ayrıntılı bir biçimde raporladı. SPDR S&P Bölgesel Bankalar ETF’si yeni günde %3,4 yükselirken Western Alliance hisseleri ise %12 değer kazandı.

ABD'de konut başlangıçları yüzde 1.6 arttı

 

Ekonomistlerin Fed beklentileri netleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)