BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
05 Mayıs 2023 - 17:28 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri beklentileri aşan istihdam verilerine rağmen yükseliyor. Yatırımcılar Apple’ın beklentileri aşan bilançosundan ve yerel bankaların hisselerindeki yükselişten destek buldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yerel bankacılık hisselerindeki yükseliş ve yatırımcıların sevgilisi Apple’ın beklentilerin üzerinde bilanço paylaşması borsalardaki pozitif hareketi destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,35 artışla 33.574,95 puanda, S&P 500 Endeksi %1,41 artışla 4.118,37 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,54 yükselişle 12.150,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0584 yükselişle %3,444 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri hafta boyunca beklenen nisan ayı istihdam verilerinin beklentileri aşmasına rağmen yükseliyor. ABD ekonomisine nisan ayında 253 bin yeni istihdam eklendi. Wall Street beklentileriyse bu rakamın 180 bin olacağı yönündeydi.

Apple iPhone satışlarının da etkisiyle ikinci çeyrek bilançosunun alt ve üst sınır beklentilerini aştı. Apple hisseleri %4’ün üseinde yükseldi.

Bölgesel banka hisse senetlerindeki toparlanma ise JPMorgan'dan gelen açıklamayla desteklendi. Dev Wall Street bankası Alliance, Zions Bancorp ve Comerica hisselerini için notunu aşırı ağırlıklı olarak değiştir. JPMorgan bu üç bankanın kısmen açığa satış faaliyetleri nedeniyle “büyük ölçüde yanlış fiyatlandırılmış” göründüğünü açıkladı.

SPDR S&P Yerel Bankalar ETF’si %4,7 yükseldi. Satış için stratejik seçenekleri değerlendirdiği açıklanan ve ABD banka iflaslarında bir sonraki olağan şüpheli şeklinde görülen PacWest hisseleri ise %54 değer kazandı. Western Alliance hisseleri ise %34’ün üzerinde yükseldi.

Bölgesel bankacılık şirketlerinin hisseleri, Silicon Valley Bank ve Signature Bank ile aynı kaderi paylaşabileceği yönündeki yatırımcı endişeleri nedeniyle hafta boyunca baskı altındaydı. Zira her iki Banka da mart ayında iflas etmişti.

CNBC’nin haberine göre JPMorgan Chase ABD Hisse Senetleri Stratejisti Dubravko Lakos Amerikan yerel bankalarıyla ilgili açıklamasında, “Sermaye maliyetinin bu kadar uzun süre sıfır veya %1'de kaldıktan sonra bu kadar hızlı bir şekilde artması ve daha sonra bu maliyetin yüksek seviyelerde devam etmesi bir dizi sorun yaratıyor. Riskin tam olarak nerede ortaya çıkacağını bilmiyoruz. Bilinmezlikten kaynaklanan bu risk yüksek faiz seviyelerinde ne kadar kalırsak o kadar yükseliyor” ifadelerine yer verdi.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde

 

Resesyondan korunmak için bu 3 risk alanına dikkat edin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)