BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Haziran 2022 - 17:12 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya yükselişle başladı. Pazartesi günü resmi tatil nedeniyle kapalı kalan ABD borsaları yeni haftada Powell’ın ABD Kongresi’nde yapacağı açıklamaları izleyecek

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artışı hamlesinin ve yükselen resesyon risklerinin fiyatlandığı zorlu bir haftanın ardından yeni haftada toparlanmayı hedefliyor. ABD borsaları Pazartesi günü ABD’de köleliğin kaldırılışının yıl dönümü nedeniyle tatildeydi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,64 artışla 30.378,73 puanda, S&P 500 Endeksi %2,14 artışla 3.753,41 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,48 yükselişle 11.066,43 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0589 yükselişle %3,295 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta 2020 yılından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmişti. Birçok yatırımcı artan resesyon riski nedeniyle borsalardaki sıçramanın kısa ömürlü olacağından endişeleniyor. Diğer yatırımcılarsa borsaların enflasyon baskılarının daha doğru fiyatlandırılmasını bekliyor.

CNBC’nin haberine göre, borsa araştırmaları şirketi Vital Knowledge’tan Adam Crisafulli piyasalara ilişkin açıklamasında, “Hisse senetlerindeki sıçramanın tek bir nedeni yok. Genel görüş yükselişin ‘ölü kedi sıçramasından’ başka bir şey olmadığını ve son zamanlardaki diğer ralli girişimleri gibi bitmesi beklenen bir yükseliş olduğu yönünde. Enflasyonda yaklaşan değişim nedeniyle bu görüş konusunda bir miktar geri adım atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Crisafulli, Brent ham petrolünün son zamanlardaki en yüksek seviyenin yaklaşık 10 dolar altında işlem gördüğünü belirtirken, ABD Başkanı Joe Biden'ın enerji üretimini tartışmak için Suudi Arabistan'a bir gezi yapmaya hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Borsa uzmanı, “Emtialar aşağı yönlü bir yörüngede kalabilirse, hisse senedi piyasalarında büyük bir engel ortadan kalkacaktır” öngörüsünde bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Salı günü itibariyle petrol fiyatlarında yükseliş gözlemleniyor. ABD Batı Teksas ham petrolün varil fiyatı %2,11 yükselişle 111,87 dolardan işlem görürken Brent petrol ise varil başına %1,46 yükselişle 115,80 dolardan fiyatlanıyor.

ABD borsalarında yeni günde teknoloji hisseleri Apple, Amazon, Alphabet ve Meta hisseleri %1’in üzerinde yükseldi. Amerikan gıda şirketi Kellogg’un hisseleri dev şirketin üç ayrı firmaya bölüneceğinin açıklanmasının ardından %5’in üzerinde arttı. ABD Hazinesi tahvil getirileri ise yükselmeye devam ediyor.

Dev Wall Street endeksleri son 11 haftanın 10’unda düşüş gösterdi. Düşüşlerde FED’in enflasyonu engellemek için uyguladığı agresif faiz artışlarının ekonomide resesyona neden olacağı endişeleri hakim oldu. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta %5,8 oranında düşüş göstererek Mart 2020’den bu yana en kötü performansını gösterdi. Ocak ayı başlarında en son zirvesine ulaşan endeks geçtiğimiz hafta bu seviyeye göre %23 düşerek ayı piyasası topraklarına girdi.

ABD’nin en büyük 30 şirketini barındıran Dow Jones Endeksi geçen hafta %4,8 düşerek Ocak 2021’den bu yana ilk kez 30.000 puan seviyesinin aşağısına indi. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %4,8 düşerek rekor seviyesinden %33 uzaklaştı.

ABD borsalarının gündeminde FED Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba ve Perşembe günleri ABD Kongresi’ne vereceği ifadede olacak. FED, geçtiğimiz hafta 1994 yılından ilk kez 75 baz puanlık Faiz artırımı gerçekleştirmişti.

Yatırımcılar ABD’deki ekonomik durumu ölçmek için Salı günü konut satışları verilerine odaklanacak. Geçtiğimiz hafta düşük tüketici güveni, perakende harcamalarındaki azalma ve yavaşlayan konut piyasası gibi olumsuzlukları işaret eden ekonomik veriler, ABD’de resesyon korkularını körüklemişti.

ABD’de Uygur ürünleri ithalat yasağı yasası yürürlüğe girdi

 

Buffett’tan ayı piyasasında hayatta kalma rehberi

 

Ayı piyasalarının altın kuralı korkaklık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)