BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Mayıs 2022 - 17:18 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Borsalardaki yükseliş ABD ekonomisindeki daralma haberlerine rağmen gerçekleşti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Wall Street endeksleri uzun süredir devam eden haftalık düşüş trendine son vermeye yaklaşıyor. Borsalardaki yükselişte ABD ekonomisinin beklenenin üzerinde daralması da etkili oldu. Zira yatırımcılar ekonomideki yavaşlamanın merkez bankasının şahin politikalarını frenleyebileceğini öngörüyor

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,20 artışla 32.506,19 puanda, S&P 500 Endeksi %1,12 artışla 4.023,28 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,02 yükselişle 11.551,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0045 düşüşle %2,746 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Dow Jones Endeksi son 8 haftadır üst üste düşüş gösteriyor. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise son 7 haftadır düşüyor. Ancak piyasalar bu hafta enflasyonun pik noktasına ulaştığı ve hisse senetlerinin iyi bir değer seviyesine düştüğü inancıyla bir miktar moral depoladı. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri hafta boyunca sırasıyla %3,5, %2,5 ve %0,7 oranında yükseldi. Dow Jones Endeksi son dört seanstır yükseliyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi 22V Research’ten Dennis DeBusschere piyasalara ilişkin, “Yakın zamanda bir günlük ralliler ertesi gün agresif bir şekilde satılmıştı. Bu nedenle küresel piyasalar kısa vadede pozitif olacaktır” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı ABD hisse senetlerinde verim eğrisinin istikrarlı bir şekilde düştüğünü ve enflasyon beklentilerinin de daha düşük gelmeye başladığını söyledi. Bununla birlikte DeBusschere "Yatırımcılar, son 6 aydaki finansal koşullardaki sıkılaşmanın ekonomik büyümeyi anlamlı bir şekilde yavaşlatmak için yeterli olduğunu göz ardı ediyorlar. Bu finansal ortam ABD ekonomik verilerindeki geniş çaplı düşüşle tutarlı" uyarısında bulundu.

ABD borsalarında ilk çeyrek bilanço sezonu geleneksel bilançolarla uyumlu olsa da piyasalarda enflasyonun ve büyümenin etkilerinin artmasıyla birlikte bilançolar karşısında verilen tepkiler de daha dramatik hale geldi.

BNY Mellon Servet Yönetimi Birimi Porföy Yönetimi Ulusal Başkanı Jeremy Gonsalves, piyasaların bilançolara tepkisini açıklarken “Eğer satmak için herhangi bir sebep varsa bu sebebi destekliyorlar” ifadelerine yer veriyor.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Perşembe günü açıkladığı verilere göre, ABD ilk çeyrek gayri safi yurtiçi hasılası yıllık %1,5'le küçüldü. Söz konusu küçülme %1,3 olan Dow Jones tahminlerinin üzerinde. ABD ekonomisin daralması her ne kadar piyasalar için olumsuz bir veri olarak görülse de ABD Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını olumsuz yönde etkileme potansiyeli taşıdığından yatırımcılar tarafında memnuniyetle karşılanıyor.

14 Mayıs'ta sona eren hafta için ilk işsizlik başvuruları 218 bin ile bir önceki haftaya göre artış gösterdi. Rakamlar ekonomistlerin 215 bin beklentisinin de üzerinde.

Borsalar ralli için FED’i bekliyor

 

ABD ekonomisi ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde daraldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 210 bin oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)