BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yılın son gününü ekside kapattı----

ABD borsaları yılın son gününü ekside kapattı

ABD borsaları yılın son gününü ekside kapattı
30 Aralık 2023 - 01:18 www.finansgundem.com

ABD borsaları, 2023 yılının son işlem gününü düşüşle tamamladı. Yaşanan düşüşe rağmen ABD'de üç ana endeks, yılı çift haneli kazançlarla tamamladı

New York borsası, bu yılın son işlem gününü hafif düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,05 azalışla 37.689,54 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,28 azalarak 4.769,83 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,56 kayıpla 15.011,35 puana indi.

FED'İN MART'TAN İTİBAREN PARA POLİTİKASINI GEVŞETECEĞİ BEKLENTİSİ...

Bu yılın son işlem gününün kapanışında yaşanan düşüşe rağmen üç ana endeks yılı çift haneli kazançlarla tamamladı.

Dow Jones endeksi 2023'te yüzde 13,7 değer kazanırken S&P 500 endeksi yüzde 24,2 yükseldi. Nasdaq endeksi de bu yıl yüzde 43,3'lük yükseliş kaydederek 2020'den bu yana en iyi yılını yaşadı.

ABD'de bir dizi ekonomik verinin enflasyondaki yavaşlamaya ve tarihsel olarak güçlü de olsa iş gücü piyasasındaki yumuşamaya işaret etmesinin ardından Fed'in gelecek yıl mart ayından itibaren para politikasını gevşetmeye başlayacağı beklentileri, kasım ayı itibarıyla pay piyasalarındaki pozitif seyri destekledi.

Analistler, yatırımcıların aynı zamanda ABD ekonomisinin resesyondan kaçınacağı ve ekonomide "yumuşak iniş" olasılığına dair beklentilerinin de arttığını belirtti.

Zorlu geçen 2022'nin ardından piyasalarda bu yıl toparlanma görüldüğünü belirten analistler, 2023'te piyasalara Fed'in eylül ayında duran agresif faiz artışlarının, mart ayında yaşanan bankacılık krizinin, yapay zeka hisselerindeki artışların, artan jeopolitik gerilimlerin ve para politikasında gevşeme beklentilerini güçlendiren ekonomik kaygıların damga vurduğunu anımsattı.

ABD'NİN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ, 2023'Ü NEREDEYSE BAŞLADIĞI SEVİYEDE BİTİRDİ

Tahvil piyasaları da dalgalı bir yılı geride bırakırken ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 2023'ü neredeyse başladığı seviyede tamamladı. Bu yıla yüzde 3,879 seviyesinden başlangıç yapan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi sene içinde yüzde 5'e kadar yükselmesine rağmen yılın kapanışında yüzde 3,888 seviyende kaydedildi.

Petrol fiyatları ise jeopolitik kaygılar, üretim kesintileri ve merkez bankalarının yüksek enflasyonu kontrol altına almaya yönelik politikalarının fiyatlarda dalgalanmalara neden olmasıyla 2020'den bu yana ilk kez yıllık bazda düşüş yaşadı. Brent ve Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatları 2023'te yüzde 10'un üzerinde geriledi.

ABD'de piyasalar, yılbaşı tatili nedeniyle pazartesi kapalı olacak.

Scholz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile görüştü

 

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı?

 

Kosova’nın bu yıl en çok ithalat yaptığı ülke Türkiye oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)