BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları tırmandı----

ABD borsaları tırmandı

ABD borsaları tırmandı
11 Ekim 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, siyasetçilerin borç limitinin artırılması konusunda anlaşmaya yaklaşmaları sonrası hızlı yükseldi

ABD hisse senetleri, yasakoyucuların borç limitini artırma ve temerrütten kaçınma konusunda anlaşmaya yaklaşmaları ile birlikte sıçrama yaptı ve gösterge endeksler Ocak ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.
Nike Inc., Boeing Co. ve American Express Co. yüzde 3.4'ten fazla yükseldi ve büyük şirketlerdeki yükselişlere öncülük etti. Wells Fargo & Co. ve JPMorgan Chase & Co., bugün karlarını açıklamadan önce, en az yüzde 2.7 yükseldi ve finans sektörü hisselerinin son 16 ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesine destek oldu. Piyasa değeri bakımından en büyük bioteknoloji şirketi Gilead Sciences Inc., bir kanser ilacının hayatta kalma zamanında iyileşme sağladığını açıklamasının ardından yüzde 6.5 sıçradı.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün yüzde 2.2 yükselerek 1,692.56 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 323.09 puan ya da yüzde 2.2 kazançla günü 15,126.07 puandan tamamladı. Her iki endeks 2 Ocak'tan bu yana en keskin yükselişini gerçekleştirdi. ABD hisse senedi piyasalarında  yaklaşık 6.5 milyar adet hisse el değiştirdi. Bu son üç ayın ortalamasının yüzde 12 üzerinde.
Fort Lee, New Jersey'de Palisade Capital Management LLC şef yaturum yetkilisi Dan Veru, "Nükleer seçenek masadan kalktı. Borç tavanının artırılmaması olmayacak," dedi ve "Bir anlaşmaya varılması yönünde yasakoyucuların üzerinde baskı sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)