BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları satıcılı başladı----

ABD borsaları satıcılı başladı

ABD borsaları satıcılı başladı
02 Mayıs 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

FED toplantısı sonuçlarını bekleyen Wall Street endeksleri yeni güne satışlı başladı. First Republic Bank’in satışı, yoğun ekonomi gündemi ve bilanço sezonu da yatırımcıların diğer gündem maddeleri arasında

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik mayıs ayı para politikası toplantısına hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,46 düşüşle 33.896,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,41 azalışla 4.150,65 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,26 düşüşle 12.181,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0381 düşüşle %3,534 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların gözü kulağı bugün başlayan ve iki gün sürecek ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) kararlarında. Yatırımcılar FED’in toplantı sonucunda faizleri 25 baz puan artırmasını bekliyor. CME Group’un FedWatch göstergesine göre vadeli işlemler yatırımcıları %97 ihtimalle çeyrek baz puanlık artış öngörüyor. Piyasaların yanıtlarını aradığı asıl soru ise FED’in bir sonraki toplantıda faiz artışlarına devam edip etmeyeceği.

CNBC’nin haberine göre Ned Davis Research’ün Küresel Makro Stratejiler Başkanı Joe Kalish konuyla ilgili açıklamasında, “Bu sıkılaştırma döngüsündeki son faiz artışı olacağını düşünüyoruz. Ancak FED ekonomik verilerin 13-14 Haziran’daki FOMC toplantısı öncesinde beklendiği gelmemesi ihtimaline karşı seçeneklerini korumak isteyecektir” ifadelerine yer verdi.

Wall Street endekslerindeki mütevazı geri çekilme pazartesi günkü benzer yöndeki performansı devam ettirdi. Dow Jones ve Nasdaq endeksleri geçtiğimiz gün %0,1 düştü. S&P 500 Endeksi ise sabit seyrini hafif negatif yönlü bitirdi.

Küresel piyasaların dikkat kesildiği bir diğer önemli gündem maddesi de bankacılık sektöründeydi. JPMorgan Chase batık banka First Republic Bank için yapılan açık artırmayı kazandı.

Salı günü ABD Hazinesi’nden gelen veriler ülkenin borç tabanına beklenenden daha erken ulaşabileceği yönündeki endişeleri besledi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD’nin 1 Haziran gibi erken bir tarihte yükümlülüklerini karşılama yetisini kaybedebileceği konusunda uyardı. Bu Goldman Sachs’ın temmuz ayı olarak hesapladığı tarihin çok daha gerisinde.

Wall Street çevreleri ekonomi cephesinde hafta içi açıklanacak istihdam rakamlarını, fabrika siparişleri ve hafif araç satış raporlarını izleyecek. Cuma günü ise nisan ayı istihdam raporu açıklanacak.

Bilanço sezonu da tüm hızıyla devam ediyor. Teknoloji devi Apple üç aylık performansını perşembe günü açıklayacak.

Banka iflasları kriptonun kabulünü hızlandırıyor

 

Doların gözü Powell'da

 

Güvercin bir Faiz artışı borsa rallisini ateşler mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)