BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları pozitif başladı----

ABD borsaları pozitif başladı

ABD borsaları pozitif başladı
12 Haziran 2023 - 17:02 www.finansgundem.com

Wall Street yeni haftaya FED gündeminin etkisiyle pozitif başladı. Yatırımcılar yarın açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) çarşamba günkü toplantısında yeni bir faiz artışı kararının çıkmayacağı beklentisini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 artışla 33.988,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 yükselişle 4.310,67 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,44 yükselişle 13.318,14 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0097 yükselişle %3,752 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları yeni haftada FED gündemine kilitlendi. Piyasalar FED’in çarşamba günü açıklanacak para politikası kararında yeni bir faiz artışını pas geçeceğini öngörüyor. CME FedWatch göstergesine göre vadeli işlem yatırımcıları pazartesi günü itibariyle yeni bir Faiz artışı yapılmayacağı ihtimalini %74 olarak görüyor.

Salı günü açıklanacak Amerikan enflasyon rakamları bu görüşleri destekleyecek nitelikte olabilir. Ekonomistler mayıs ayı TÜFE rakamlarının yıllık bazda %4’e düşeceğini öngörüyor. Bu oran bir önceki ayda ise %4,9 seviyesindeydi.

Ancak piyasa beklentileri FED yetkililerinin enflasyonu kontrol etme konusunda kararlılıklarını açıklayacağını da tahmin ediyor. CNBC’nin haberine göre FED yönetimi temmuz toplantısında son bir faiz artışı daha gerçekleştirip yıl sonuna kadar faizleri bu seviyede tutabilir. FED son faiz artışı dalgasında politika faizlerini art arda 10 kez yükseltti.

Yatırım yönetimi firması Fundstrat’ın Ortağı ve Araştırma Başkanı Tom Lee konuyla ilgili açıklamasında, “Bana kalırsa (geçen hafta) neredeyse en önemli yükseliş anlarından biriydi. Zira eğer FED enflasyonda ilerleme kaydedildiğini kabul ederse, faiz artışlarında haziran ayında ve hatta belki de temmuz ayında bir duraklama yaşarsak, piyasalardaki bazı hisse gruplarına nihayet yeni fiyat teklifleri için yeşil ışık alacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Küresel piyasalar için büyük risk: ‘Şahin’ duraklama

 

Yatırımcılara göre Fed faizleri yüksek tutacak

 

Boğa piyasası ne kadar sürecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)