BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
22 Ağustos 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne hafta başındaki toparlanma umutlarını devam ettirerek başladı. Teknoloji hisselerinin liderliği ele alırken yatırımcılarsa çarşamba günü açıklanacak Nvidia bilançosuna odaklandı

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe Dow Jones Endeksi hariç yükselişle başladı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri bir önceki seansta kaydedilen toparlanmayı devam ettiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 düşüşle 34.458,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 artışla 4.404,44 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,18 yükselişle 13.522,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0280 yükselişle %4,364 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerinde bugün görülen yükselişlere teknoloji hisseleri liderlik etti. Güne %0,9’luk yükselişle başlayan S&P 500 Bilgi Teknolojileri Sektör Endeksi açılış sonra kazançlarının bir kısmını geride bıraktı. Endeks %0,22’lik yükselişle işlem görüyor.

S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin Kasım 2007’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen yükseliş kaydedebildi. Teknoloji hisseleri genellikle yüksek faiz ortamına uyum sağlamamasıyla biliniyor. Bu nedenle pazartesi gününden itibaren kaydedilen yükselişler sektör için daha çarpıcı hale geldi.

CNBC’nin haberine göre AlphaSimplex’in Baş Borsa Stratejisti Katy Kaminski, “Borsalarda geçen hafta görmediğimiz pozitif getirileri görüyoruz. Faizlerin daha uzun süre yüksekte kalacağını düşünüz ve belki de borsalar bu duruma uyum sağlayabilir” açıklamasında bulundu.

Ancak Wall Street rallinin devam edebileceği konusunda net bir özgüvene sahip değil.

Sermaye yönetimi firması Verdence’in Baş Yatırım Sorumlusu Megan Horneman, “Genellikle hazine getirilerindeki artışlar diğer alanlardaki zayıflıkları ortaya çıkarır. Tahvil getirilerindeki yükseliş borçların refinansmanını çok daha çetrefilli hale getirir. Tahvil getirilerinin yükselmesindeki bir diğer sebep de yatırımcıların FED’in (ABD Merkez Bankası) yol haritası konusunda daha gerçekçi olmaya başlaması” sözlerini kaydetti.

Horneman, “Teknoloji hisseleri ve büyüme odaklı hisse senetlerindeki risk fiyat getiri katlarının yükselişiyle ilgili. Dolayısıyla hisse senetleri piyasasında daha fazla aşağı yönlü hareketin yakın ihtimal olmasını bekliyoruz” dedi.

Yatırımcılar çarşamba günü açıklanacak Nvidia bilançosunu yakından takip ediyor. Çip devinin hisse senetleri pazartesi günü %8’den fazla yükseldi ve teknoloji sektörünün en büyük kazananlarından biri haline geldi. Şirket büyük ölçüde yapay zeka teknolojilerinden ve bu teknoloji etrafında oluşan yatırımcı duyarlılığından besleniyor.

Yapay zeka borsada teknoloji rallisini kaçırdı

 

Cramer’ı takip eden fon kepenkleri indiriyor

 

David Roche: Yatırımcılar ekonomideki zararı umursamıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)