BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
21 Ağustos 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi gününe Dow Jones hariç yükselişle başladı. Gündemde ise perakende bilançoları ve FED Başkanı Powell’ın cuma günü yapacağı Jackson Hole açıklamaları var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı. Wall Street üst üste gelen düşüşlerin ardından yeni haftada yaralarını sarmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,05 düşüşle 34.481,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 artışla 4.390,08 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,97 yükselişle 13.420,26 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0704 yükselişle %4,323 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yeni haftada perakende şirketlerinin bilançolarına ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın kritik açıklamalarda bulunacağı cuma günkü Jackson Hole toplantısına odaklanacak. Ayrıca yapay zekâ devi Nvidia’nın da çarşamba günü kapanış sonrasında bilançosunu açıklaması bekleniyor.

Geçen hafta tahvil getirilerinin yükselmesinden ve Çin’deki zayıf ekonomik büyümeden etkilenen piyasalar haftayı düşüşle kapatmıştı.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby, “S&P 500 Endeksi yatırımcı duyarlılığının yanı sıra, bir dizi ezoterik gösterge de dahil olmak üzere çok sayıda bileşeni kapsayan teknik göstergelere göre kısa vadede satış bölgesinde bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Çin’deki kriz neden dünyayı ilgilendiriyor?

 

Powell, Jackson Hole’da nasıl bir duruş sergileyecek?

 

Borsalarda nasıl ‘felaket tellalı’ olunur?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)