BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
03 Temmuz 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yarım günlük işlem gününe kararsız başladı. Üretim ve teslimat verileriyle beklentileri aşan Tesla hisseleri ise %7’nin üzerinde yükseldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı. Yılın ilk yarısını güçlü bir performansla başlayan borsalarda açılışa Tesla hisselerinin flaş yükselişi damgasını vurdu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 düşüşle 34.336,50 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 azalışla 4.448,56 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,34 yükselişle 13.835,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0311 düşüşle %3,812 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Tesla hisseleri açılış sonrasında %7’nin üzerinde değer kazandı. Elektrikli araç devinin yükselişinde firmanın teslimat ve üretim rakamlarında analist beklentilerini aşması etkili oldu. Diğer elektrikli araç üreticileri Rivian, Flsker ve Lucid’in hisseleri de değer kazandı.

ABD borsaları geçtiğimiz hafta 2023 yılının ilk yarısını güçlü bir performansla kapadı. Nasdaq Bileşik Endeksi yıl başından cuma gününe kadar olan altı aylık süreçte %31,7 yükseldi. S&P 500 Endeksi ise aynı dönemde %15,9 artarak 2019 yılından bu yana en iyi ilk yarı performansına imza attı. Geride kalan Dow Jones Endeksi’nde ise yükseliş sadece %3,8 seviyesindeydi.

Borsalardaki yükselişin en önemli tetikleyicisi yapay zekâ teknolojileri çevresinde oluşan yatırımcı heyecanıydı. Yüksek faiz oranlarına rağmen ABD ekonomisinin dirençli olduğunu gösteren sonveriler de yatırımcı duyarlılığını artırdı. Wall Street’te uzun süredir devam eden resesyon endişeleri hafifledi.

CNBC’nin haberine göre Nationwide’ın Baş Yatırım Sorumlusu Mark Hackett, “Teknik açıdan bakıldığında piyasaları destekleyen rüzgarlar dünya çapındaki kötümserlik ortadan kalktıkça sona eriyor olabilir. Ancak makro ve bilanço verilerinin desteğiyle birlikte teknik verilerden temel verilere doğru geçişin mümkün olduğuna dair artan göstergeler bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları bugün yerel saatle 13:00’a kadar açık kalacak. Wall Street borsaları salı günü de 4 Temmuz tatili nedeniyle kapalı olacak.

Bank of America: Sert düşüş senaryosu ekonomiye değil enflasyona uyuyor

 

1,8 trilyon doların yöneticisi uyardı: Yatırımcılar fazla iyimser

 

Güneş panelleri gümüşe doping mi oluyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)