BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
22 Haziran 2023 - 17:13 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüş eğiliminde başladı. Haftaya damgasını vuran FED gündeminin ardından borsalardaki yapay zekâ rallisinde kâr satışları yaşanıyor

FINANSGUNDEM.COM  DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe Nasdaq hariç düşüşle başladı. Endekslerde teknoloji hisseleri önderliğindeki rallinin durakladığı gözlemleniyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 düşüşle 33.876,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 azalışla 4.358,70 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,06 yükselişle 13.510,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0204 yükselişle %3,745 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları son haftalarda elde edilen yükselişlerden faydalanmak için kâr satışlarına yöneldi. Tesla hisseleri yeni güne %2,4’lük düşüşle başladı. Düşüşün sebebi ise iki büyük Wall Street bankasının hisse senedine yönelik not düşürmesiydi.

CNBC’nin haberine göre Tesla hisselerine yönelik boğa piyasası yorumlarıyla bilinen Morgan Stanley Analisti Adam Jonas perşembe günü itibariyle elektrikli araç devinin hisselerini alım pozisyonundan nötre çevirdiklerini açıkladı. Jonas hissenin “daha dengeli bir risk getirisi” sunduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi çarşamba günü %0,5’lik düşüşle haziran ayının en zayıf performansını göstermişti. Endeks beş haftalık yükseliş serisini kırarak bugüne haftalık bazda %1’lik düşüşle başladı. S&P 500 geçen hafta son bir yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise bugünkü sınırlı yükselişine rağmen haftalık bazda %1,2 düşüş gösterdi. Çarşamba günü yapay zekâ şirketleri arasında AMD hisseleri %5,7, Intel hisseleri %6 değer kaybı yaşadı. Dow Jones Endeksi de aynı gün %0,3 geriledi.

Wall Street borsalarındaki düşüş ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yaklaşan faiz artışları ile ilgili açıklamalarını takip etti. Parasal sıkılaştırma politikalarında sona yaklaşıldığını umut eden yatırımcılar için Powell’ın açıklamaları soğuk duş etkisi yarattı.

CNBC haberinde Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Edward Moya, “Powell enflasyonu düşürmek için önlerinde uzun bir yol olduğunu söyledi ve bu çok açık bir şekilde enflasyon düşene kadar durmayacakları anlamına gelebilir. Eğer diğer merkez bankaları da birkaç faiz artırımında daha fazlasını yapmaya hazır görünüyorsa bu durum FED’in sıkılaştırma konusunda agresif kalmasını kolaylaştırabilir” ifadelerine yer verdi.

FED üst üste 10 Faiz artırımının ardından geçen hafta politika faizlerini sabit tutmuştu. Ancak FED yetkilileri yıl sonuna kadar iki kez daha çeyrek puanlık faiz artışlarının yaşanabileceğini söylemişti.

Yatırımcılar bugün beklenenden daha yüksek gelen haftalık işsizlik maaşı başvurularını değerlendirdi. ABD Çalışma bakanlığı işsizlik ödeneği için ilk kez yapılan başvuruların 17 Haziran’da sona eren hafta itibariyle 264 bin olduğunu bildirdi. Dow Jones anketine katılan ekonomistler artışın 256 bin olmasını bekliyordu.

ABD'nin cari açığı ilk çeyrekte yüzde 1.5 arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları sabit kaldı

 

ABD borsaları resesyonla yüzde 23 düşebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)