BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
20 Haziran 2023 - 17:14 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri resmi tatil sonrası yeni haftaya kararsız başladı. Yatırımcıların FED’e rağmen teknoloji rallisinin sürdürülebilir sürdürülemeyeceğini tartışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bir günlük resmi tatilin ardından haftanın ilk işlem gününe karışık başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yarınki Kongre sunumuna odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,52 düşüşle 34.119,91 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 azalışla 4.395,27 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,02 artışla 13.692,01 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0454 düşüşle %3,724 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları güçlü yükselişlerin hakim olduğu bir haftanın ardından yeni haftaya kararsız başladı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri geçtiğimiz hafta mart ayından bu yana en iyi haftalık performansını göstermişti. S&P 500’ün %2,6 yükseldiği haftayı teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise %3,25’lik artışla bitirdi. S&P 500 beş hafta üst üste pozitif performans gösterdi. Bu Kasım 2021’den bu yana bir ilk niteliğinde. Nasdaq’sa sekiz haftadır art arta yükselişle kapanıyor. Teknoloji endeksi bu performansı daha önce 2019’da gösterebilmişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar bu hafta yeniden merkez bankası gündemine kilitlendi. FED Başkanı Powell çarşamba günkü faiz kararı sonrası yaptığı açıklamalarda merkez bankasının yıl içerisinde iki kez daha çeyrek puanlık faiz artışı yapabileceğini belirtmişti. FED’in haziran ayındaki Faiz artışını pas geçme kararı ise piyasalarda doping etkisi yaratmıştı.

Powell’ın şahin açıklamalarına rağmen ralliye bağlı kalan yatırımcılar boğa piyasasını takip etmeyi sürdürüyor. FED Başkanı Powell’ın çarşamba ve perşembe günü ABD Kongresi’ne vereceği ifadelerde neler söyleyeceği ise merakla takip ediliyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley’den Mike Wilson gün içerisinde yaptığı açıklamada, “Hisse senedi piyasalarının olabildiğince gerginleştiğine inanıyoruz. Piyasa katılımcıları yeni bir potansiyel boğa piyasasını kaçırmaya karşı temkinli” ifadelerine yer verdi.

 

Rallinin itici gücü Fed likiditesi mi?

 

ABD'de konut başlangıçları tahminleri aştı

 

Açığa satışçıların zararı 120 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)