BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
24 Ağustos 2022 - 16:58 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba gününe kararsız başladı. Yatırımcıların gündeminde ise FED politikaları ve Powell’ın Cuma günü yapacağı açıklamalar var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Cuma günü ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın para politikasına ilişkin yorumlarını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 düşüşle 32.898,04 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 artışla 4.129,61 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,06 yükselişle 12.389,33 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0382 yükselişe %3,087 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Salı günü kapanış itibariyle üç seans boyunca üst üste düştü. Endeksler Pazartesi günü ise haziran ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. S&P 500 Endeksi temmuz ayındaki %9’luk rallisinin ardından ağustos ayında kararsız bir seyir izliyor.

Yatırımcıların gündeminde ise Perşembe günü başlayacak ve üç gün sürecek Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu yer alıyor. Powell’ın Cuma günü ABD ekonomisine ilişkin yapacağı yorumlar piyasaların yönünü belirleyecek. Uzmanlarsa FED’in enflasyonu düşürme ve gelecekteki fiyat artışlarını kontrol altına alma hedeflerini güçlendireceğini öngörüyor.

CNBC’nin haberine göre Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya konuyla ilgili açıklamasında, “Finansal piyasalar, Fed Başkanı Powell'ın Cuma günkü Jackson Hole konuşmasına kadar dalgalı seyirde kalacak. Powell para politikasını sıkılaştırma ve durgunluğu tetikleme konusunda rahat olduğuna piyasaları ikna etmekte zorlanabilir. Ekonomi açıkça yavaşlıyor, ancak FED’in sıkılaştırma politikasında daha az agresif olacaklarının sinyalini vermesi için henüz çok erken” ifadelerine yer verdi.

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

Wells Fargo’dan kalıcı enflasyon uyarısı

 

Fed üyelerinden 100 baz puan faiz artırımını talebi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)