BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
14 Haziran 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri kâbus gibi bir Pazartesi gününün ardından yeni güne kararsız başladı. Tepki alımlarının görüldüğü borsalarda yatırımcılar Çarşamba günkü FED kararından kötü bir sürpriz bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı. Geçtiğimiz gün görülen sert düşüşlerin ardından piyasalarda tepki alımları etkisini gösterdi. Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 artışla 30.560,08 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 artışla 3.751,13 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,10 düşüşle 10.789,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0209 düşüşle %3,343 seviyesinde değerleniyor.

ABD’li yazılım firması Oracle’ın hisseleri bilançosunda bulut yazılım işletmesine ilişkin taleplerin büyük bir şekilde artmasıyla birlikte %11 yükseldi. FedEx hisseleri şirketin yönetim kuruluna üç yeni isim ekleyeceğini açıklamasının ardından %9,5 fırladı.

McDonald’s ve Honeywell hisselerindeki %1’lik yükseliş Dow Jones Endeksi’ni pozitif yöne taşıdı. Enerji sektörü Occidental Petroleum ve Phillips 66 hisselerindeki %3’ün üzerindeki yükselişlerle birlikte %1 tırmandı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi’ndeki yükselişler geçtiğimiz gün endekste görülen %3,9’luk düşüşü takip etti. Endeks Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesini gördü ve 2020’den bu yana ilk kez ayı piyasası topraklarına geriledi. Son ayı piyasasında S&P 500 Endeksi toparlanmadan önce %33,9 oranında düşmüştü. Tarihsel veriler endeksin ayı piyasasından toparlanmasının ortalama 18 ay sürdüğünü gösteriyor. Buna karşın pandemi sürecindeki ayı piyasası ise sadece 23 işlem günü sürmüştü.

Borsalarda son haftalarda görülen kayıplar FED’in önden eklemeli faiz artırımı beklentisinin artması nedeniyle ortaya çıktı. CNBC’nin haberine göre FED’in Çarşamba günkü Faiz artırımı kararında 50 baz puan yerine 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirmesi muhtemel. CME Group’un FED fonlarının vadeli piyasalardaki fiyatlandırılmasını ölçen FedWatch göstergesi yatırımcıların %90’ından fazlasının bu hafta gerçekleşecek toplantıda FED’den 75 baz puanlık faiz artışı beklediğini işaret ediyor.

FED faiz politikası beklentilerindeki bu değişiklik, 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerini Pazartesi günü %3,4'ün üzerine taşıdı. Getiriler Salı günü yaklaşık %3,32'ye kadar geriledi.

UBS Baş Stratejisti Mark Haefele liderliğindeki strateji ekibi piyasalara ilişkin paylaştıkları notta, “10 yıllık ABD Hazinesi getirisinin %3,5'e doğru hareket etmesi, piyasanın FED’in piyasaların daha da gerisinde kalabileceği korkusunun arttığını gösteriyor. Buna karşılık, bu FED’in ‘zaferini ilan etmesi’ ve faiz artırımlarını hafifletmesi için daha az alan sağlayacaktır. Sonuç olarak, bize göre, FED kaynaklı bir resesyon riski ve önümüzdeki altı ay içinde bir resesyon olasılığı arttı” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar Salı günü enflasyona ilişkin bir diğer kritik ekonomik göstergeyi takip ediyor. ABD’de Mayıs ayı üretici fiyat endeksinin toptan satış fiyatlarının %10,8 arttığını ve rekor bir hıza yaklaştığını gösterdi.

ABD'de üretici fiyatları mayısta hızlı yükselişini sürdürdü

 

BlackRock’tan yatırımcılara uyarı: Dipten almak için henüz erken

 

Cramer: Güçlü portföyün sırrı ‘sıkıcı hisseler’

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)