BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları günü çifte rekorla kapadı----

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı
24 Nisan 2019 - 04:25 www.finansgundem.com

Wall Street'in 3 ana endeksi de salı gününü artıda kaparken beklentilerin üzerinde gelen ilk çeyrek şirket bilançoları S&P 500 ve Nasdaq'a rekor getirdi. ABD Başkanı Trump, rekorların ardından bir tweet paylaştı

ABD borsaları günü yükselişle kapadı. S&P 500 ve Nasdaq geniş kapsamlı bir rallinin ardından rekora imza attı. 

Beklentilerin üzerinde gelen şirketlerin ilk çeyrek bilançoları piyasaları hareketlendirdi. Son yedi ayda oldukça sert düşüşler yaşayan S&P 500, 20 Eylül’den bu yana en büyük kazanımını elde etti ve günü 2,930 puan yukarıda kapattı.

Aralık ayındaki yüzde 20'lik sert düşüşle ABD ekonomisi için oluşan durgunluk tedirginliği yeni rekorlarla azaldı.

Geçen hafta boyunca başta bankacılık sektörü olmak üzere 220 şirket çeyrek raporlarını açıkladı. 

Bunların arasında, S&P 500’de işlem gören şirketlerin %80’i de bulunuyor ve gelen raporların beklentilerin oldukça üzerinde olması ve bir önceki çeyreğe oranla açıklanan raporlar, şirketlerin Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşına ve küresel ekonomik gerilemeye karşı gerekli önlemleri aldıkları yönünde yatırımcılara önemli veriler sunuyor.

Amerika’nın en büyük üç endeksi yılbaşı döneminden bu yana %25 oranında yükseldi ve gelen raporlara bakılırsa Amerikan ekonomisi şimdilik kriz olasılığından uzaklaştı.

Twitter hisseleri, sosyal medya şirketinin beklenenden daha iyi üç aylık gelir elde etmesi ve aylık aktif kullanıcılarda sürpriz bir artış sağlamasıyla yüzde 15,6 arttı.

Coca-Cola, üç ayda bir yaptığı satış tahminlerinin ardından yüzde 1.7 artış gösterdi. 

Lockheed Martin, üç ayda bir iyimser sonuçlar elde ettikten sonra yüzde 5,7 arttı ve füzeler ve avcı jetleri için güçlü talep konusundaki yıllık kar tahminini yükseltti.

United Technologies, tam yıl kar tahminini yükselttikten sonra yüzde 2.3 arttı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 145,34 puan ve yüzde 0,55 oranında artışla 26.656,39 seviyesinde kapadı. S&P 500 25.71 puan ve yüzde 0.88 oranında artışla gün sonunda 2.933.68 puana ulaşarak rekor kırdı. Nasdaq da 105.56 puan ve yüzde 1.32 oranında artışla 8.120.82 puanla günü kapayarak rekora imza attı. 

TRUMP'TAN REKOR TWEET'İ

ABD Başkanı Trump, Wall Street'teki rekorların ardından bir tweet paylaştı. İşte Trump'ın o tweet'i:

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK ÖNEMLİ VERİ

Yatırımcılar için diğer önemli bir unsur da ekonomik veriler. Her ne kadar haftaya hızlı bir başlangıç yapılsa da aslında bu haftaya damgasını vuracak olan veri Cuma günü açıklanacak. Amerikan ekonomisinin birinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasılası şirketlerin çeyrek raporları kadar olumlu gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Uzmanlar Ocak ayında hükumetin kapalı kaldığı süreye dikkat çekiyor ve GSYH’nin bu yüzden beklentilerin altında gelebileceğini öne sürüyor.

BU HAFTA BİLANÇO AÇIKLAYACAK ŞİRKETLER

Bu hafta çeyrek raporlarını açıklayacak şirketler arasında teknoloji sektörünün devleri Amazon, Facebook ve Microsoft, davası New York Güney Bölgesi Mahkemesi’nde devam eden Elon Musk’in şirketi Tesla, Avrupa bankaları Deutsche Bank, UBS, Barclays ve ardından Japonya Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası bulunuyor.

TRUMP-ABE GÖRÜŞMESİ

Japonya Başbakanı Çarşamba günü Avrupalı liderlerle buluşuyor ve ardından Perşembe günü Başkan Donald Trump’la görüşecek. Bu görüşmeden çıkacak sonuçlar da yine piyasalar için büyük önem taşıyor.

PETROL ABD YAPTIRIMLARIYLA YÜKSELİYOR

Hisse endeksleri dışında hammadde piyasasına baktığımızda petrol fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz. Başkan Trump’ın Venezuela ve İran’a uyguladığı yaptırımlar etkisini göstermeye başladı. Trump yönetimi İran’ın petrol ihracatını “sıfıra indirmeyi” planladığını açıkladı ve OPEC üyesi ülkenin hiçbir ülkeye petrol satmaması için yaptırımlara gidileceğini bildirdi.

Başkan Trump konuyla ilgili attığı Twitter mesajında, “Suudi Arabistan’ın ve diğer OPEC ülkelerinin” yeterli petrol çıkardığını, İran’a ihtiyaç olmadığını da belirtti. Petrol fiyatları bu açıklamaların ardından yüzde 0,7 oranında değerlendi ve pazartesi günü 65 dolardan işlem gördü. Bu yılbaşından döneminden bu yana yüzde 54’lük bir yükseliş oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)