BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları geriledi----

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
20 Eylül 2013 - 08:12 www.finansgundem.com

New York Borsası, ekonomik verilerin etkisiyle düştü

S&P 500 Endeksi'nin önceki gün Fed'in tahvil alım programını azaltmaktan kaçınması üzerine rekora tırmanmasının bir gün sonrasında yatırımcıların son ekonomik verileri izlemeye almasıyla New York Borsası düştü.
ConAgra Foods Inc., ilk çeyrek satışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 4 değer kaybetti. Walt Disney Co., Morgan Stanley'nin hisselerin notunu indirmesi üzerine yüzde 2.1 düştü. Apple Inc., iPhone üreticisi şirketin 3. gününde de yükselmesiyle yüzde 1.6 primlendi. ABD'nin piyasa değeri bakımından en büyük seyahat acentası Priceline.com Inc. ilk kez 1,000 doların üzerinde kapandı. Rite Aid Corp., eczane zincirinin kâr tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 23 yükseldi.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 1,722.34 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.3 düşüşle 15,636.55 puana geriledi. Amerikan borsalarında 6.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 13 altında kaldı.
Kutlama atmosferinin ardından dün temel olarak bir düşüşün görüldüğünü belirten Stifel Nicolaus&Co.'nun piyasa stratejistlerinden Kevin Caron, bir noktada piyasanın soluklanmaya ihtiyacı olduğunu, bunun da dün yaşandığını söyledi.
Gösterge endeks önceki gün Fed'in beklenmedik bir kararla tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınması üzerine yüzde 1.2 tırmandı. ABD Hazine tahvillerinin getirisi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının muhtemel azaltım takviminden bahsettiği ilk zaman olan Mayıs'tan bu yana yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)