BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları FED sonrası yükseldi----

ABD borsaları FED sonrası yükseldi

ABD borsaları FED sonrası yükseldi
15 Haziran 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

ABD borsaları FED toplantısı sonrasındaki ilk işlem gününe pozitif başladı. Yatırımcılar ‘şahin’ Powell’a rağmen faiz artışlarının duraklatıldığı gerçeğini fiyatlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) haziran toplantısı sonrasındaki ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamalarına rağmen 10 toplantının ardından faiz artışlarının durmasına odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 artışla 34.100,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 yükselişle 4.382,55 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,05 artışla 13.633,07 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0571 düşüşle %3,735 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları FED toplantısı sonrası ortaya çıkan yeni ekonomik tabloyu inceliyor. FED Başkanı Jerome Powell toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bir sonraki toplantıya kadar olan altı haftalık süreci “para politikasının kümülatif sıkılaştırılmasını dikkate almak” için kullanacağını açıkladı. Powell temmuz ayındaki politika hamlesine henüz bir karar verilmediğini de sözlerine ekledi.

CNBC’nin haberine göre Independent Advisor Alliance’ın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Zaccarelli, “FED faizleri artırmayarak değil, kullanılan dilde ve ileriye dönük ekonomik projeksiyonlarında beklenenden çok daha şahin bir tavır gösterdiği için piyasaları şoke etti” dedi.

Borsa uzmanı piyasanın FED’den ilk açıklamalarla birlikte hızla sarsıldığını ve Powell’ın basın toplantısının bitiminden önce ise kayıpların azaldığını söyledi.

Finans firması Polunsky Biretel Green’in başındaki isimlerden Marty Green, “Bu politika kararı FED’in faiz döngüsünde artırım aşamasında kalibrasyon aşamasına geçtiğini gösterir. FED’in gelecekte gerekirse Faiz oranlarını daha da artırmaya hazır olduğu konusunda çok az soru işareti var” açıklamasında bulundu.

Green, “Ancak bundan sonra hareketlerin daha aralıklı olmasını ve daha kısıtlayıcı bir faiz politikası benimsendiğini garanti eden ekonomik verilere bakarak çeyrek puanlık düşük faiz artışları beklemeliyiz” dedi.

Gün içerisinde açıklanan istihdama ilişkin verilerse piyasalara olumlu yansıdı. Haftalık işsizlik başvuruları rakamları, Dow Jones anketlerinde ekonomistlerin 245.000 tahminine kıyasla 262.000 arttı. Perakende satışlarsa %0,3 yükseldi.

Tahvil kralı: FED daha fazla faiz artırmayacak

 

Fed Başkanı Powell’dan 5 kritik mesaj

 

Fed’in faiz tatili yaz tatiline dönüşebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)