BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Ekim 2023 - 17:19 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Meta’nın hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımının ardından perşembe gününe de düşüşle başladı. Nasdaq düzeltme bölgesinin derinliklerine kadar geriledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne düşüşle başladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise düzeltme bölgesinin derinliklerine doğru geriledi. Teknoloji devi Meta’nın yatırımcıların beklentilerini karşılamayan üçüncü çeyrek bilançosu hisse senetlerindeki düşüşte etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 düşüşle 32.990,17 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 azalışla 4.160,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,16 düşüşle 12.672,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0424 düşüşle %4,919 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre çarşamba günkü %2,4’lük düşüşün ardından Nasdaq temmuz ayından en yüksek kapanışından bu yana %10’dan fazla düşerek resmi olarak düzeltme bölgesine gerilemişti.

Facebook’un çatı kuruluşu olan Meta üçüncü çeyrekte yatırımcıların alt ve üst beklentilerini aştı. Ancak şirket bilançosunda bu çeyrekte reklam gelirlerinin yavaşladığını açıkladı. Yatırımcılar ayrıca şirketin 3,7 milyar dolar kaybeden Reality Labs birimi konusundaki maliyet kontrolleri için de endişeli.

Çarşamba günkü sert düşüşler Google’ın çatı kuruluşu Alphabet hisselerinin %9,5’lik değer kaybından da etkilendi. Alphabet’in A sınıf hisseleri çarşamba günü Mart 2020’den bu yana en kötü işlem gününü geçirdi. Düşüşler Google’ın bulut sistemleri biriminin analistlerin beklentilerinden daha az getiri sağlamasıyla tetiklendi.

Nasdaq Bileşik Endeksi çarşamba günü Şubat 21’den bu yana en zayıf işlem gününü geçirdi. Yaz aylarından bu yana yaşanan düzeltme tahvil getirilerindeki artışlardan kaynaklanıyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri hafta başında %5 sınırını dahi geçmiş, 16 yılın zirvesine ulaşmıştı.

Perşembe günkü düşüşlerse ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının beklenenden daha güçlü gelmesiyle kontrol altında tutuldu. ABD GSYİH’su temmuz ayından eylül ayına kadar olan dönemde yıllık bazda %4,9 büyüdü. Dow Jones anketlerine göreyse ekonomistler bu oranın %4,7 olmasını bekliyordu.

CNBC’nin haberine göre Harris Financial’ın Yönetici Ortağı Jamie Cox konuyla ilgili açıklamasında, “Bu kadar art arda gelen iyi bir ekonomik büyüme rakamları bu denli sönük borsa performansıyla karşılaştırmak zor. Bunun tek bir net açıklaması var: Yatırımcılar, sıfır faiz oranı politikasının ekonominin büyümesine izin veren tek koşul olduğunu düşünüyordu ve bu açıkça yanlış bir varsayım” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar kapanış sonunda bir diğer teknoloji devi Amazon’un üçüncü çeyrek bilançosunu paylaşmasını bekliyor.

ABD'de mal ticareti açığı eylülde yüzde 1,3 arttı

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri eylülde arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)