BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
23 Ekim 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya tahvil piyasasındaki hareketlerin etkisiyle satıcılı başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları teknoloji şirketlerinin bilançolarının beklendiği yeni haftaya düşüşle başladı. Düşüşlerin en önemli sebebiyse 10 yıllık Amerikan tahvil faizlerinin kritik %5 seviyesine adım adım yaklaşması oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 düşüşle 33.076,27 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 azalışla 4.217,15 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,26 düşüşle 12.950,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,010 yükselişle %4,937 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan tahvil piyasasının gösterge endeksi niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri bugünkü sert yükselişle perşembe gününün ardından yeniden %5 seviyesine tehlikeli derecede yaklaştı. Perşembe günü Temmuz 2007’den bu yana ilk kez %5 sınırını aşan tahvil faizleri hisse senetleri piyasalarını da baskı altında tutuyor.

Tahvil faizlerindeki yükseliş ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın para politikasında daha fazla sıkılaştırma yapabileceği mesajlarının ardından geldi. Powell tahvil piyasasındaki hareketliliğin serbest bırakılmasını savunurken yatırımcılar da hisse senetleri konusunda endişeleniyor.

10 yıllık Amerikan devlet tahvillerinin %5’lik getiriye ulaşması Wall Street için kilit bir seviye niteliğinde. Söz konusu yükseliş yatırımcılar için FED’in yakın gelecekte faiz oranlarını düşürebileceğine ve sonuç olarak hisse senetlerini baskı altına alabileceğine dair güçlü bir işaret. Bazı analistlerse, tahvil faizleri için hâlâ daha fazla hareket alanı olabileceğini düşünüyor.

CNBC’nin haberine göre Cannacord Genuity’nin Piyasalar Baş Stratejisti Tony Dwyer gün içerisinde yaptığı açıklamada, tahvil getirilerindeki yükselişin, “daha yüksek faiz oranlarıyla maskelenen ve halihazırda zayıflayan bir ekonomik tablodaki zayıflığı hızlandırabileceğini” söyledi.

Düşüşlerin hakim olduğu zorlu bir haftayı geride bırakan Wall Street yatırımcıları yeni haftada ise teknoloji devlerinin bilançolarına odaklanacak. Alphabet, Amazon, Meta ve Microsoft’un üçüncü çeyrek raporları hafta içerisinde paylaşılacak.

Wall Street borsalarında tahvil krizi

 

Emtia piyasalarında 'şahin' Fed etkisi

 

ABD Hazine kağıdı getirisinde 16 yıl sonra bir ilk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)