BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Ekim 2023 - 17:11 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri tahvil faizlerindeki hızlı yükselişin ardından yeni güne satıcılı başladı. Son açıklanan perakende satış verileri hem tahvil hem de hisse senetleri piyasalarını sarstı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Üçüncü çeyrek kurumsal bilanço sezonu hız kazanırken yatırımcılar yeniden yükselen ABD Hazinesi tahvil faizlerini takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 düşüşle 33.928,31 puanda, S&P 500 Endeksi %0,81 azalışla 4.338,26 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,47 düşüşle 13.368,50 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1473 yükselişle %4,860 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yeni işlem gününde yatırımcılar olağanüstü bir hızla artan tahvil satışlarına odaklandı. Satışlar Dow Jones anketlerine göre ekonomistlerin beklentilerinden çok daha sıcak gelen perakende satış verilerinden etkilendi.

Yükselen tahvil faizleri yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın yüksek politika faizlerini beklenenden daha uzun süre bu seviyede tutacağı öngörülerini besledi. Yatırımcılar ayrıca İsrail-Hamas savaşının küresel ekonomiye yönelik olası etkilerini de değerlendiriyor.

CNBC’nin haberine göre özel servet yöneticisi NorthEnd’in Baş Yatırım Müdürü Alex McGrath, “Perakende satışlar bu sabah beklentilerin üzerinde geldi ve bu da getirilerin piyasa için sorunlu seviyelere geri dönmesine neden oldu. Son veriler gelecekteki FED politikalarına çekiş gücü kazandırmakla birlikte nötr yöndeki FED açıklamalarını sindirmekte zorlanan yatırımcılar üzerinde baskı da oluşturmaya devam ediyor” uyarısında bulundu.

Üçüncü çeyrek bilanço verileri ise yatırımcı endişelerini bir nebze olsun hafifletmeye yardımcı oluyor.

Bilançosuyla analist beklentilerini aşan Bank of America’nın hisseleri güne %1’lik yükselişle başlasa da açılış sonrası endekslerdeki düşüşün ardından %0,02 yükselişle işlem görüyor. Görece daha zayıf bilançosuyla diğer finans devlerinden ayrılan Goldman Sachs’in hisseleri ise %1,5 düşüşte.

ABD'li savunma devi Lockheed Martin'in geliri arttı

 

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı

 

Toplu işten çıkarmalar yeniden gündemde

 

ABD'de sanayi üretimi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)